Dr. Harangozó Attila

Dr. Harangozó Attila 1997 óta teljesít szolgálatot a bírósági szervezetben, 2000-ben kapott bírói kinevezést a Váci Városi Bíróságra. 2001-től a Szegedi Városi Bíróság, majd 2003-tól a Csongrád Megyei Bíróság büntető ügyszakos bírája volt. A Szegedi Városi Bíróság elnöki tisztségét 2003-tól 2005-ig töltötte be, majd 2005 és 2012 között a Szegedi Ítélőtáblán ítélkezett.

2012-ben az Országos Bírósági Hivatal elnöke előbb a Szegedi Ítélőtábla büntető kollégiumvezetőjévé, majd az ítélőtábla elnökévé nevezte ki. 2018-tól a Szegedi Ítélőtábla tanácselnöke.

1996 óta a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karának oktatója, címzetes egyetemi docens.

Az új OBH-elnökhelyettes - írja a kormányközelinek tartott Pesti Srácok c. internetes hírportál - "korábban többször is az ellenzéki média célkeresztjében volt. Szemére vetették, hogy amikor bírósági vezetők sorra fordultak szembe a kinevezések miatt dr. Handó Tündével, az OBH korábbi elnökével, dr. Harangozó Attila nem tette, sőt, úgy mert fogalmazni, hogy 'az ember a saját munkáltatóját, kenyéradó gazdáját nem támadhatja meg, elég furcsa lenne, ha az lenne az ellenség, aki a munkájának a feltételeit biztosítja'. Azon álláspontját is nyíltan vállalta, amiért szintén támadások érték, hogy 'a bíróság állami szervezet, az állammal harmóniában kell működnie, az állam érdekében'. Az sem okozott osztatlan sikert, amikor a strasbourgi Emberi Jogok Bíróságát úri klubnak nevezte, akik 'a magyar jogrendet nem írhatják felül'."