Mint ismeretes, a Legfőbb Ügyészség december 7-én jelentette be, hogy dr. Polt Péter legfőbb ügyész dr. Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését kérte a házelnöktől egy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként – emlékeztetett az MTI.

Dr. Völner Pál jogi képviselője aznap közölte: ügyfele kedden benyújtja lemondását államtitkári tisztségéről. Az ügyvédi iroda közleményében az áll: Völner Pál nem ismeri el büntetőjogi felelősségét, semmilyen bűncselekményt nem követett el, "államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően látta el".

Dr. Varga Judit Facebook-os bejegyzése szerint Áder János, köztársasági elnök december 11-i hatállyal nevezte ki az Igazságügyi Minisztérium államtitkárává dr. Répássy Róbertet.

Visszatérés

Dr. Répássy Róbert húsz éven át volt a Fidesz parlamenti képviselője és az egyik meghatározó arca, 2018-ban visszavonult az országos politikától, azóta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara elnökségi tagjaként dolgozott.

Répássy Róbert 1968-ban született Miskolcon, jogi diplomáját 1992-ben szerezte a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Karán, 1995-ben jogi szakvizsgát tett. 1993-1994 között, majd 1998 és 2018 között országgyűlési képviselő, a FIDESZ frakcióvezető-helyettese és az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság, majd a Törvényalkotási bizottság alelnöke.

2010-től 2014-ig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára, majd 2014 és 2015 között az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Dr. Répássy Róbertet 2015-ben mentette fel államtitkári posztjáról dr. Trócsányi László akkori igazságügyi miniszter, és ekkor lett igazságügyi államtitkár dr. Völner Pál.

(Címfotó: Dr. Varga Judit - Facebook)