A rendezvény címe: Párbeszéd a magyar ügyvédség múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

A szervezők egy olyan pódiumbeszélgetésre invitálják a BÜK tagjait, amely lehetőséget ad nem csak a 2014. évi BÜK tisztújítás körül kialakult viharos események, majd az azt követő per előzményeinek, történéseinek és okainak a feltárására, de – ami ennél sokkal fontosabb – a továbblépés lehetséges módozatainak felvázolására egy korszerű, önálló ügyvédi hivatásrend létrehozásának érdekében, különös tekintettel a készülő törvényben felsejlő jogalkotói törekvésekre is.

Szándékuk szerint a pódiumbeszélgetésnek a kölcsönös bizalmatlanság okozta görcsök feloldásán túl a konstruktív együttműködés alapjainak lerakása is a célja. S noha az együttműködés az eltérő emberi habitusok, világnézet, szakmai megközelítés és gazdasági érdekek okából sohasem lehet teljes, a kooperáció optimális szintjének elérése létkérdés a jövőre nézve. A kihívások, a megoldandó feladatok és a különféle eredőjű ellenállások ugyanis túl nagyok ahhoz, hogy ezt a törekvést eleve feladják.

A pódiumbeszélgetést vezeti: Dr. Hidasi Gábor, a BÜK Oktatási Bizottságának elnöke, az esemény moderátora

A pódiumbeszélgetés résztvevői:

  • Dr. Hegedüs László, a BÜK elnökhelyettese
  • Dr. Nehéz-Posony Márton, a BÜK elnökségének tagja
  • Dr. Sziklai János, a BÜK elnökségének tagja

továbbá

  • Dr. B. Szabó Gábor, a BÜK és az ÜÖE tagja
  • Dr. Buczkó Péter, a BÜK és az ÜÖE tagja
  • Dr. Járai Gábor, a BÜK és az ÜÖE tagja

A rendezvény időpontja: 2016. december 8. 9:00-12:00

A rendezvény helyszíne: A BÜK díszterme (1051 Budapest, Szalay u. 7.)

A rendezvény nyilvános a BÜK tagjainak, mindazonáltal kérik az előzetes regisztrációt, itt: oktatas@bpbar.hu A BÜK gondoskodik a rendezvény internetes online közvetítéséről, illetve annak archiválásáról és utóbb a BÜK honlapján történő eléréséről.