Dr. Rékási Róbert

Tavaly ősszel, még a boldog békeidőkben a Budapesti Ügyvédi Kamara rendezett egy nagyszabású pro bono akciót, igen pozití társadalmi visszhangot keltve.

Ebben a koronavírusos bonyolult helyzetben pedig minap a Komárom-Esztergom Megyei Kamara leleményes kezdeményezése nyitotta meg a sort.

Most azt az újabb hírt kaptuk, hogy a járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Ügyvédi Kamara is pro bono tevékenységbe kezdett, harminc önkéntes megyei ügyvéddel.

A Jász- Nagykun Szolnok Megyei Közgyűlés elnökének megkeresésére, egyeztetve Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesterével és a megye országgyűlési képviselőivel – amint azt tőle megtudtuk - , dr. Rékási Róbert megyei kamarai elnök felhívást küldött ki ügyvéd kollégáinak, azzal, hogy megszervezzék a veszélyhelyzetben az önkéntes és ingyenes telefonos jogi segítségnyújtást az erre rászoruló állampolgároknak.

„Minden tisztelet a kollégáknak – írja levelében az elnök -: a kétszáz fős megyei kamarai tagságból harmincan vállalták a veszélyhelyzet végéig, lényegében minden ügycsoportra a telefonos, ingyenes jogi segítségnyújtást.

Mindezt egy nap alatt sikerült megszervezniük.

„Örömteli – írja dr. Rékási Róbert elnök -, hogy Jász-Nagykun Szolnok Megye ügyvédsége akar és tud segíteni ebben a nehéz helyzetben. Büszke vagyok kollégáimra.”

Mint ahogy büszke lehet a szolidarités ilyen önzetlen megnyilvánulásokra a teljes honi hivatásrend.

* * * *

Korábbi közleményeink pro bono ügyben: