Dr. Tóth M. Gábor

A Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) becslései szerint tízezres nagyságrendű azoknak a száma, akiknek problémát jelenthet a jogi segítséghez való hozzáférés. Amennyiben az idei jó példa szélesebb körben is nyitottságra talál a hazai ügyvéd társadalomban és az ügyfelek között, jövőre akár többen is kaphatnak szaktanácsot egyetlen nap leforgása alatt. Sok esetben az ügyvédek vállalták, hogy az egyszeri konzultáción túl is segítenek az adott ügy megoldásában - nyilatkozta az eseményt értékelő összefoglalójában dr. Tóth M. Gábor, a BÜK elnöke.

Az első nagyszabású esemény sikerét látva, a BÜK a jövőben is szervez majd hasonló eseményt. Idén 117 ügyvéd csatlakozott a kezdeményezéshez. A jogterületeket a tanácsadásra jelentkezők igényei szerint további hárommal bővítették, így összesen hét területen nyújtottak segítséget az ügyvédek: polgári jog és cégjog, családjog, társasház és ingatlanjog, büntetőjog, üdülési jog, biztosítási jog és adójog.

A társadalmi felelősségvállalás módját még tanulja az ügyvédség is. Az első Pro Bono Nap szervezése egyrészt csatlakozás az európai naphoz, másrészt a társadalmi felelősségvállalás jegyében a jogkeresőkért tett fontos lépés.

A nap sikere lehet az is, ha elkezd kialakulni egy feltétlen reflex az emberekben az ügyvédi segítség igénybevételére - mondotta dr. Tóth M. Gábor.

A rendezvénnyel kapcsolatosan megjelent sajtóanyagok ide kattintva olvashatók.