2020 novemberétől elérhető az új időpontfoglaló felület, amely segítségével kényelmesen és gyorsan foglalhatja le időpontját a kormányablakokban, okmányirodákban történő ügyintézéshez – közölte a portál.

Az időpontfoglaló szolgáltatás elérhető az alábbi linkre kattintva (https://www.magyarorszag.hu/szuf_fooldal#ugyleiras,8ce1bed3-d597-4a46-8fb3-4538976b33af), illetve az egyes ügyintézési tájékoztatások neve mellett megjelenő „Időpontfoglalás” gombra kattintva.

Bejelentkezést követően az alkalmazás használatával bármely magánszemélynek lehetősége van időpontot foglalni.

A bejelentkezés történhet:

  • Ügyfélkapu-regisztrációval,
  • Telefonos Azonosítási szolgáltatásra vonatkozó regisztrációval,
  • eSzemélyi okmánnyal (kártyaolvasó készülék birtokában)

Azonosítás nélkül kizárólag „Ügyfélkapu-regisztrációra” foglalható időpont.

A szolgáltatás használatával egyebek mellett lehetőség van családtámogatási, egészségbiztosítási, illetve személyi okmány ügyintézésre is időpontot foglalni. Az ügycsoport és ügy kiválasztását követően megadható az ügyintézés helyszíne, illetve megtekinthetőek az elkövetkező 7 napos időszakban a rendelkezésre álló szabad időpontok.

A bejelentkezett felhasználónak más személy számára is lehetősége van a foglalásra, a foglalási mező alatt található „Más számára foglalom le ezt az időpontot” gomb választásával.

Sikeres foglalás esetén már a felületen látható az ügyintézéshez kapott sorszám, illetve a foglalás adatait a rendszer a felületen megadott e-mail címre is továbbítja.