Tizenkét év letöltendő börtönbüntetést kapott dr. Michel Fine, 59 éves, nyugdíjas ügyvéd. A vád szerint, a válóperekre specializálódott jogász, éveken át hipnotizálta, majd szexjátékokra vette rá klienseit. Miután a nők transzba estek, dr. Fine arra utasította őket, hogy maszturbáljanak, illetve elégítsék ki őt is. Miután az áldozatok elhagyták az ügyvéd irodáját, mindebből semmire sem emlékeztek.

Az egyik kliensnek egyszer azonban gyanús lett valami: titokban hangfelvételeket készített, majd a feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozók még hat korábbi áldozatot találtak, akiknek gyanús volt, hogy az ügyvéd korábban hipnotizálhatta őket.

Dr. Fine elismerte a bűnösségét, azt mondta, korábban épp azért adta fel ügyvédi praxisát, mert érezte, hogy rabjává vált a bűnös gyönyörnek, amiről azonban képtelen volt lemondani.

„Azért kerestem fel dr. Michel Fine-t, hogy segítsen nekem kikeveredni egy borzalmas kapcsolatból. Fizettem neki a segítségért. De ő arra használta a bizalmamat, és a pozícióját, hogy információkat szerezzen a sebezhető pontjaimról. Aztán ezeket az információkat arra használta, hogy manipuláljon, bántson, és uralkodjon rajtam” – mondta a bíróságon az egyik áldozat.

Dr. Fine családja teljesen megdöbbent, amikor az ügy nyilvánosságra került. Felesége és két lánya sem sejtettek semmit a férfi másik életéről.