John Schill 2014 óta a kutyák első számú védőügyvédje. A férfi ekkor találkozott Mickey ügyével, amikor az amerikai bulldogot el akarták altatni, mert megharapott egy kisfiút.

Pontosan úgy történt, hogy a kerítéshez kötött kutyához odament a kisgyerek és el akarta venni tőle a csontját. A kutya reakciója támadás volt, a kisfiú arcába harapott. Schill az eset hallatán azonnal közbelépett, mert szerinte nem a kutya altatása lett volna a megoldás, hanem a gazda büntetése és a kutya rehabilitációja. Segítségével Mickey megmenekült a halálból. Bár gazdájától elvették és nem örökbeadható, egy olyan létesítményben éli békés mindennapjait, ahol szakértő kezek között nem kerülhet többé veszélybe sem ő, sem a környezete. Az ügyvéd ezután folyamatosan látogatta Mickey-t és követte a fejlődését, majd boldogságát látva elkezdett hasonló esetek után kutatni.

Ma már a legtöbb szervezet, menhely őt keresi, ha segítségre van szükségük. Sajnos, nem minden esetben sikerül megmenteni az életüket, de ezeknek a kutyáknak annyira rossz a megítélésük és olyan kevés helyről kapnak segítséget, hogy szó szerint életmentő az ügyvéd segítsége - írta a tenyek.hu a 3milliondogs.com nyomán.