David Sassolini

Nagy a nyomás

A plenáris ülés március óta először a jövő héten tért volna vissza Strasbourgba, ahol az európai alapszerződések szerint tartani kell. A képviselők többségének járvány nélkül is púp a hátán, hogy Brüsszelből áthurcolkodjon egy hétre Strasbourgba, de a koronavírus-járvány árnyékában még nagyobb volt a nyomás David Sassolini, hogy ezt akadályozza meg – írta az Euronews.

Nathalie Loiseau

Várják, hogy kizöldüljön

Strasbourg jelenleg vörös zónában van - mondta Nathalie Loiseau francia EP-képviselő. - Várjuk meg, amíg legalább narancs lesz, de inkább zöld. Akkor örömmel térünk vissza Strasbourgba, mert Strasbourg a demokrácia dobogó szíve Európában. David Sassoli minden biztonsági intézkedését támogatom.
Juan Fernando Lopez Aguilar

Azért megyünk oda, mert muszáj

Így fakadt ki Juan Fernando Lopez Aguilar spanyol szociáldemokrata képviselő. - Nem azért megyünk Strasbourgba, mert szeretjük, hanem mert az európai szerződésekben van egy bekezdés, mely szerint a plenáris ülést Strasbourgban tartjuk.

Jeanne Barseghian

A franciák forszírozzák

Az Európai Ügyekért felelős francia miniszter és Jeanne Barseghian, a strasbourgi polgármester ugyanakkor felszólította az EP-t, hogy a plenáris ülés mihamarabb térjen vissza az alapszerződésekben lefektetett székhelyére.