Lichy Ügyvédi Iroda nyerte az Ügyvéd Kupát

Gyenge nyugati szélben rajtolt az idei Ügyvéd Kupa mezőnye Balatonszemes irányába - írta összefoglaló beszámolójában dr. Bodnár Imre. A háromperces szabályt betartva előkerültek a bőszeles vitorlák és a hajók célba vették az első pályajelet, ami a szemesi kikötő előtt volt. Szemesről Zánkára kellett vitorlázni, majd a balatonlellei Bahart kikötő irányába, ahol az utolsó bója megkerülését követően hátszélben a befutóra fordultak a hajók. A gyorsabb egységek két és fél órát a lassabbak közel öt órát vitorláztak mire a túrafutamot teljesíteni tudták.

Az ügyvéd regatták állandó résztvevőjeként szinte minden évben jól szerepelt a Lichy Ügyvédi Iroda, de idén a csúcsra értek és a szombati versenynapot leggyorsabban teljesítve elsőként haladtak át a célvonalon. A győzelmet, a Simó Béla kormányozta legendás Gardazzurrával szerezték meg. A tradicionális vándorkupa egy évre a Lichy Ügyvédi Iroda dísze lesz, sőt ki tudja, talán tovább is, ha a csapat ilyen jól szerepel a jövő évi versenyen is.

Második helyen dr. Prédl Tamás ügyvéd, Tomai Balázs olimpikon és világbajnok vitorlázóval megerősített csapata ért célba a Westport nevű X-35-ös fedélzetén. Harmadikként a Szűcs és Társai Ügyvédi Irodának szólt a kűrt a célvonalon, akik egy Dehler 33-assal, a Picurral versenyeztek.

A regatta kétségkívül legszebb hajója, a Pallos Ügyvédi Iroda által felvonultatott Daruvár nevű 60-as cirkáló lett, melyet a Picula műhelyben autentikus módon újítottak fel és tették ezáltal a Balaton egyik ékkövévé.

Dr. Bánáti János és dr. Prédl Tamás, díjazott


Prédl visszahódította

Dr. Zimnic János ügyvéd kolléga ötletének köszönhetően 2011-től az ügyvéd kormányosok külön versenyt vívnak és ezt a versenyt az első három esztendőben, zsinórban dr. Prédl Tamás ügyvéd nyerte, de azóta mintha átok ült volna a szereplésén. Idén megtört a jég és az ügyvéd kormányosok versenyét ismét a korábbi címvédő dr. Prédl Tamás nyerte, aki elfoglalhatta megérdemelt helyét a Herman Miller Aeron típusú székében, ami a győztesnek járó egyik fődíj volt. Második helyen a Sudár Regattával versenyző dr. Dulin György végzett, megelőzve a bronzérmes dr. Szalay Zoltánt, aki megbecsült hajójával, a Hullámtáncossal versenyzett az idei esztendőben is. A legjobb női kormányos idén is dr. Tremmel Brigitta lett, aki az Artbeet kiadó, 12 hónap című könyvét kapta elismerésképpen.

A fővédnök köszöntötte a résztvevőket és a díjazottakat

Dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke és egyben az Ügyvéd Kupa állandó fővédnöke a díjátadó ünnepségen hangsúlyozta, hogy lényegesnek tartja a kollégák közötti kapcsolatépítés ezen formáját. A regatta is erősíti az ügyvédi hivatásrend tagjainak összetartozását, ami a jelenlegi jogalkotási tempóban nagyon fontos és az érdekérvényesítés alapja lehet.

Díjak

Az elnök, dr. Zimnicz Jánossal és a támogatók képviselőivel átadta az idei verseny díjait. Az Office Art Design a Herman Miller hazai, egyedüli partneri minősítéssel rendelkező hivatalos forgalmazója képviseletében Almási Adrienne az irodabútorgyártó design ikon termékével, az Aeron székkel valamint Mirra2 és Setu irodai székekkel és irodai kiegészítőkkel díjazta a dobogóra álló versenyzőket. Ergonómiai, környezetvédelmi és design szempontból is kiemelkedő ülőbútorok visszatükrözték a verseny komolyságát, magas színvonalát. Az eredményesen szereplő csapatok Active O2 díjakat és Kiss Gábor villányi pincészetének borait nyerték. Az előnyszámítás szerinti csoportokban dobogóra állhatott a Hódy és Társai Ügyvédi Iroda, a Simonfay Ügyvédi Iroda csapata, dr. Nemessury Péter ügyvéd csapata, továbbá a korábban már említett dr. Dulin és dr. Szalay vezette csapatok illetve a Madar és Társa Ügyvédi Iroda egysége. A dobogó csúcsára ért a yardstick III értékelési csoportban az Ügyvéd Kupa veteránnak számító, Marcaliból érkező dr. Liszkai Péter és csapata, akik a Rozanna nevű Friendship 27-essel versenyeztek az idei regattán.

Volvo Nagydíj

Szokás szerint a vasárnap, a Volvo jegyében zajlik, a pályaverseny névadója minden évben a svéd autógyártó és ez az idei esztendőben is így volt. A szombati versenynaphoz hasonló szélviszonyok között rajtoltak a hajók a körülbelül 1800 méter hosszúságúra tűzött up & down pályán, ahol két kört kellett teljesíteni. A pályaversenyt előnyszám kategóriák szerint értékelték a szervezők, ys I/1-ben Lichy Ügyvédi Iroda, DLA Piper és Prédl sorrend alakult ki, míg ys I/2-ben Szűcs, Simonfay és Nemessuri dobogót hirdettek. A ys II-ben Dulinék és Szalayék mögött a harmadik helyen Kovács Balázs László csapata végzett. A Volvo díjait, a Volvo Autó Hungária képviseletében Elek Nikoletta adta át.

A támogatói kör

Idén nagyon erős támogatói kört tudhatott maga mögött a regatta, az amerikai bútorgyártó Herman Miller mellett, a tíz éve támogató Volvo ebben az esztendőben is az ügyvédek autós partnere maradt. Idén először csatlakozott az Ügyvéd Kupához az Active O2 fittness víz és Kiss Gábor villányi borász pincészete. Az egy éve alapított, prémium kiadványokra szakosodott Artbeet könyvkiadó tavaly megjelent díjnyertes első kötetét, Bezzegh Éva 12 hónap című, szezonális salátákat bemutató könyvét hozta el az Ügyvéd Kupára a minőségi gasztronómia és a dizájn szerelmeseinek legnagyobb örömére.

Eredmények, részletesen

Képgaléria 1

Képgaléria 2

VIDEO

Fotók: Antal Gábor