Az ezekről szóló szerződéseket a kamara elnöke, dr. Réti László írta alá. Úgy tudjuk, arról az ügyről van szó, amely miatt a testület főtitkára, dr. Papp Géza, illetve dr. Réti László kemény hangú levelet váltott egymással idén márciusban.

A lap az előzményekre utalva emlékezetbe idézi: a köztestület főtitkára tíz pontban foglalta össze a szerinte gyanús vagy egyértelműen felesleges kifizetéseket; egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy az általuk befizetett tagdíjakból a testület csaknem kétszáznegyvenmillió forintot költött el majdnem huszonháromezer – kommentárokat tartalmazó – cd-re, ezeket kevesebb mint hétezer ügyvéd számára vásárolták.

Dr. Papp Géza levelére akkor írásban reagált a BÜK elnöke, dr. Réti László és az ellenőrző bizottság elnöke, dr. Doozy Gábor. Szerintük a főtitkár által kifogásolt kifizetésekkel minden rendben van, már csak azért is, mert minden döntést, így minden kifizetést is közgyűlési felhatalmazás alapján, az elnökség tudtával és jóváhagyásával teljesítettek.

Mint emlékezetes, - a Magyar Nemzet részletekbe menően idézi fel az eseményeket - a kifogásolt kifizetések a testület közgyűlésén is napirenden voltak, ám - úgymond - érdektelenségbe fulladt az ügy. Ennek tulajdonítja a lap, hogy ugyanis hiába számolt be a közgyűlés előtt dr. Papp Géza a „gyanús pénzekről” a tagságnak, az eseményen csupán a fővárosi ügyvédek töredéke jelent meg. A főtitkár által elmondottak ellenére elfogadták a beszámolókat.

A lap - saját állítása szerint - megkereste az ügyben dr. Réti Lászlót, aki nem adott érdemi választ a lapnak.

A Magyar Nemzet értékelése szerint: "a Budapesti Ügyvédi Kamara egyre súlyosabb erkölcsi és jogi válságba süllyed. Múlt héten a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen elmarasztalta a szervezetet a tavalyi tisztújításuk miatt. A bíróság helybenhagyta a korábbi ítéletet, amely megsemmisítette a választásról szóló határozatokat. A tanácsvezető bíró indoklása szerint meg kell ismételni a voksolást. Az ítélet alapján az elkövetett szabálysértések lényeges és súlyos jogsértésnek minősülnek. A bíró egyúttal felhívta a perbe beavatkozó Magyar Ügyvédi Kamara figyelmét, hogy az általa alkotott választási szabályzat korrekcióra szorul annak érdekében, hogy az új választások idején a szabályozás megfelelő legyen. A pert az egyes ügyvédek által életre hívott Ügyvédi Összefogás Egyesület indította. Képviselőjük a tárgyalás után lapunknak elmondta: nem legitimek a Budapesti Ügyvédi Kamara testületei és tisztségviselői. Bártfai Beatrix hozzátette, hogy az egyesület kialakítja a szükségesnek ítélt javaslatait".