Dr. Boóc Ádám budapesti ügyvéd, az Interlegal új elnöke (jobb oldalon), mellette elődje: dr. Miguel Neto brazil ügyvéd

Az Interlegal független, kereskedelmi joggal foglalkozó (európai és Európán kívüli, harminc országot átívelő) ügyvédi irodák nemzetközi szervezete, melynek célja, hogy az egyes irodák ügyfeleik részére magas szinten tudjanak határokon átnyúló szolgáltatásokat biztosítani az egyes Interlegal- tagirodák közreműködésével.

Az Interlegal hálózata jelenleg több mint harminc országból rendelkezik taggal, számuk azonban folyamatosan növekszik. A mostani közgyűlésen például ukrán, dán és monacói ügyvédi irodák is a társulás tagjaivá váltak.

Dr. Boóc Ádám ügyvéd személyében pedig első ízben lett magyar elnöke a nemzetközi, több kontinensen jelen lévő ügyvédi irodai társulásnak, amely évente kétszer tart találkozót különböző városokban, ahol a közgyűlés mellett szakmai programokra, workshopokra is sor kerül.

A Svájcban bejegyzett, független ügyvédi irodákból álló jogi hálózat kezdetei az 1980-as évekre nyúlnak vissza, akkor még mindössze nyugat-európai ügyvédi irodák hálózataként, Eurojurist néven működött. 1996-ban végül névváltoztatás és a tagság bővítése mellett döntöttek, ekkor kapta a szervezet az Interlegal nevet, amelyhez már több, Európán kívüli ügyvédi iroda is csatlakozott.

Az Interlegal, amelynek jellemzően közepes méretű, az üzleti jog területén működő tagjai vannak, nem keletkeztet közös tulajdoni viszonyokat az irodák vonatkozásában. Azaz az ügyvédi irodák önálló tulajdonban maradnak, mindazonáltal, a hálózaton keresztül a nemzetközi színtéren helyt állva segítik egymást ügyfelekkel és ügyekkel.