A rendőrökhöz hasonlóan a büntetés-végrehajtásban dolgozók közül is egyre többen panaszolják az interneten alacsony fizetésüket, illetve a szervezeten belüli problémákat – írta a 24.hu. Tapasztalt fegyőrök írnak arról, hogy inkább otthagyják az állományt, és a civil életben próbálnak elhelyezkedni. A fizetés mellett a legtöbben a borzalmasan sok túlórát, a rossz munkakörülményeket és a családellenes beosztást nevezik meg a távozás.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága folyamatosan toboroz, hogy feltöltse a létszámot. De a rengeteg túlóra, a fizetés, az elavult technika és persze a környezet sem túl csábító. Ráadásul ahhoz is idő kell, hogy az újonnan felvett dolgozók rutint szerezzenek.

Egy hat éve körleten dolgozó őrmester 167 ezer forintot visz haza – ez gyakorlatilag annyi, amennyit egy kezdő tiszthelyettes kap kézhez. A hivatalos bruttó kezdő fizetés tiszthelyettesek esetében ugyanis minimum havi 228 ezer forint. Tiszteknél havi 330 ezer. Ez nem tartalmazza a hivatásos állomány tagjait megillető pótlékokat (például az idegennyelv-tudásért). Ehhez jön még évi 200 ezer forint cafeteria.

Ezen felül adható az úgynevezett teljesítményjuttatás, amit az előző évi egyéni teljesítményértékelések eredményétől tesznek függővé, és a legjobb esetben is egy-másfél havi pluszt jelenthet egy évben. Tavaly összesen 1 milliárd 259 millió forint teljesítményjuttatást kapott a munkáltatótól a teljes állomány. A 8300 fős fegyveres rendvédelmi szervezetnél az összeg egy főre lebontva mindössze 150 ezer forint.

A dolgozók szerint a mostani jutalmazási rendszer elavult. Problémát okoz az is, hogy a rutinos szakemberek közül egyre többen hagyják ott a testületet.

A dolgozók egyre nagyobb nyomására a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége is lépett. A munkavállalóktól érkező panaszok alapján javaslatokat tett arra, hogy miként tartsák meg, illetve bővítsék a 8300 fős állományt. A javaslatok közt szerepel többek közt olyan egészségbiztosítási rendszer bevezetése, amely nagyobb védelmet és biztonságot nyújt a mostaninál. Mivel sokan a lakóhelyüktől messze teljesítenek szolgálatot, szeretnék elérni, hogy nagyobb legyen a lakhatási támogatás. Ekkora fizetésből ugyanis lehetetlen megélni és albérletet fizetni, pláne, ha valakinek családja van.

Lényegesnek tartják a munkába járás költségének teljes megtérítését, valamint a dolgozók ingyenes meleg ételhez jutását is. Meg szeretnék változtatni az állomány jutalmazását. A pénzösszeg emelése mellett új jutalmazási formákat szorgalmaznak, mint a jutalomszabadság, valamint szeretnék elérni a rekreációs szabadság bevezetését is az eltöltött szolgálati idő után. A szakszervezet szerint az elmúlt évek bér- és létszámproblémáinak megoldása, valamint az állomány hosszú távú megtartása csak úgy lehetséges, ha

  • visszaállítják a szolgálati nyugdíjrendszert, megfelelő garanciális elemekkel,
  • a rendvédelmi illetményalap, ami tíz éve nem változott, a honvédségi illetményalaphoz igazodik,
  • a hivatásos pótlék a rendvédelmi illetményalap 300, a fogvatartottakkal közvetlenül dolgozó állománynál 400 százalékban van megállapítva,
  • a cafeteria összege igazodik a versenyszférához.

A portál kérdésire Orosz Zoltán, a BVOP szóvivője közölte: az ország minden börtönében biztosítottak a biztonságos fogvatartás technikai és személyi feltételei. A kollégák megfelelő létszámban látják el szolgálati feladataikat. A feltöltöttség közel 90%, a fluktuáció a hazai munkaerőpiaci tendenciák ismeretében normális mértékű. Hozzátette: az állomány megtartása érdekében ruházati és lakhatási költségtérítés, mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is adható.

Az állomány feltöltöttsége az elmúlt öt évben a BVOP adatai szerint a következőképpen alakult:

  • 2014-ben 95,6% volt,
  • 2015-ben 96%,
  • 2016-ban 95,7%,
  • 2017-ben 89,9%,
  • 2018-ban 86,8%.

Ebből is látszik, hogy az elmúlt két évben jelentősen csökkent a létszám. A 2018-as adatok szerint 8339-en dolgoznak a büntetés-végrehajtásnál. Mivel ez 86,8 százalékos feltöltöttséget jelent, 9607 embernek kellene dolgozni az állományban ahhoz, hogy mindenhol teljesen fel legyen töltve a létszám. Ez 9 százalékpontos csökkenés a két évvel ezelőtti adathoz képest, vagyis hozzávetőleg 850-nel dolgoznak kevesebben a szervezetnél, mint 2016-ban.

A büntetés-végrehajtás országos toborzást folytatnak a fluktuáció csökkentése érdekében, tájékoztatásuk szerint folyamatosan veszik fel és képzik ki az új embereket - írta a 24.hu.