A közlemény szerint az elnökség „észlelte, hogy a 2018. évi költségvetés előterjesztésére nincs lehetőség, mivel az ügyvédi tevékenységről szóló 2017. évi LXXVIII. törvény (Ütev.) a területi kamarák tagdíjmegállapítási hatáskörét a Magyar Ügyvédi Kamarához helyezte, amely erre vonatkozó szabályzatát csak a következő teljes ülésen tudja meghozni (várhatóan október közepén)”.

Az igazságügyi miniszternek még meg kell vizsgálnia a szabályzatot, amely aztán az általa történő kihirdetéssel lép hatályba; a bevételi oldal legfontosabb eleme tehát – a BÜK -közlemény számítása szerint - leghamarabb novemberben lesz ismert .

Mivel pedig a jogtanácsosi felvételek átírják a taglétszámot, a költségvetés bevételi oldala még nem tervezhető . Ezt a közgyűlési napirendi pontot ezért az elnökség törölte. A tavaszi közgyűlésről elmaradt költségvetési beszámoló a 2016. évről és a 2017. évi költségvetés napirenden szerepel.

A BÜK külön, névre szóló elektronikus meghívót küld tagjainak a napirendekkel és az írásos előterjesztések anyagaival. Ezek egyébként – a BÜK hivatalos közleménye értelmében - két, újabban keletkezett dokumentum kivételével 2017. április 7-e óta a BÜK honlapján már elérhetők. A megadott internetes oldalon májusig 1360 megtekintést már regisztráltak – írja BÜK hivatalos elektronikus hírlevele.