Bírósági ügyeknél és ingatlan adásvételénél fordulnak leginkább ügyvédhez a magyarok, de sajnos még mindig jelentős azoknak a száma, akik a kiadásoktól tartva, jóhiszeműen úgy értékelik, hogy nincs szükségük előzetesen jogi segítségre. Az elővigyázatlanok azonban sokszorosan rosszul járhatnak, ha meg akarják spórolni az ügyvédi konzultációra fordítandó tanácsadás díját, és később milliós veszteségek érhetik őket egy meggondolatlan döntés miatt.

Egyebek mellett ezek az állításokokat erősítették meg a Budapesti Ügyvédi Kamara által készíttetett friss, reprezentatív kutatás, aminek apropóján "edukációs kampányt" indított a fővárosi kamara.

A kampány teljes koncepciójának megalkotásáért és kivitelezéséért a Republic Group felelt - miként az az mmonline.hu híradásából megtudható.

Dr. Tóth M. Gábor

A kampány célja - amint az a BÜK elnökének, dr. Tóth M. Gábornak vonatkozó nyilatkozataiból kiderült -, hogy szemléletet formáljon és támogatást nyújtson bárkinek megtalálni azt az ügyvédet, aki segít megelőzni vagy megválaszolni a különböző jogkérdéseket. A kampány jelenleg a család-, ingatlan- és munkajogi kérdésekre fókuszál, mint azon jogterületekre, amelyekkel nagy valószínűséggel valamennyi jogkereső életében legalább egyszer találkozik.

„Miben kell az érdekeimet képviselni? Jogos a kérdés!” – mondja a közismert, népszerű színész, Csuja Imre, aki önmagát alakítva hívja fel a figyelmet arra, hogy mindig ügyvédre kell bízni a jogi ügyeinket. Ez a kampány szlogenje és a kapcsolódó "microsite" címe is (microsite: néhány oldalból álló, meghatározott részcéllal létrehozott - "parányi" - honlap. Többnyire kizárólag csak a reklámkampánnyal kapcsolatos ismeretekt tartalmazza az adott cégrõl, termékrõl, szolgáltatásról, illetve tájékoztatást nyújt a kapcsolatfelvételre, a szolgáltatás-vásárlás igénybevételére vonatkozóan - Forrás: marketing4u.hu).

„A kampány tervezésekor a célunk az volt, hogy többdimenziós tartalmi megoldásokkal hozzuk közelebb a témát a célcsoporthoz. Az általa megformált, mára már legendássá vált karakterek után Csuja Imrét a videókban egy új szerepben, magánemberként látjuk viszont, ahogy élete olyan fő momentumairól mesél, amikor ügyvédje segítségével sikeresen navigált a jogi útvesztőkben. Rokonszenves, hiteles és ismert karaktert kerestünk az üzeneteink közvetítésére, Imrével ráadásul öröm volt a közös munka minden perce” – Zámbó Anna, a Republic Group Communication content directora (tartalomért felelős igazgatója - Ügyvédfórum). „Az ügyvédünkkel való kapcsolat abszolút bizalmi kapcsolat. Szeretnénk közelebb hozni az ügyvédséget az emberekhez, éppen ezért egy közvetlenebb hangvételű, emberközpontú kampány megtervezésére kértük fel a pályázaton nyertes Republic Groupot. Reméljük, sikerül az ügyvédség általános megítélését tovább javítanunk, és még több jogkeresőnek segítséget nyújtanunk a videókkal és egyéb online tartalmainkkal”. A kampány során "natív tartalmi megoldások" (olyan szöveges tartalom, amelyben a szöveg részaránya meghaladja az 50%-ot; grafikai megjelnítése és betűtípusa elkülönül a szerkesztőségi tartalomtól; teljes egészében a hirdető készíti - - ÜF), "PPC-hirdetések" ( a hirdető csakis akkor fizet, amikor az érdeklődő a hirdetésére kattintott, tehát magának a reklámnak a megjelenítése ingyenes - - ÜF) és "social media kommunikáció" (közösségi internetes felületek, pl. a Facebook, a Twitter stb. - ÜF) terel a "microsite-ra", ahol pár kattintással, bárki könnyedén találhat jogi információkat vagy akár ügyvédet magának. A PR (a kampányról szóló figyelemfelkeltés - ÜF) és a kreatív koncepció (a hirdetés központi üzenetének megjelenítésére vonatkozó elképzelés - ÜF), a médiatervezés és -vásárlás lehetőségek (a kampány megjelenítésére és a célközönséghez való eljuttatásánk feladata - ÜF) a Republic Group feladata volt, a videókat pedig saját produkciós divíziójukkal (gyártási részlegükkel - ÜF), az Escape-pel közösen forgatták – mondta el dr. Tóth M. Gábor az mmonline.hu-nak.