Dr. Czeglédy Csaba ügyvéd az egyik internetes közösségi oldalon jelentette be, hogy pert nyert a TV2 Média Csoporttal szemben. Amint írta, a TV2 Tények című műsorának szerinte "már az elnevezése is mulatságos, mivel úgy hazudnak, mintha muszáj volna nekik...".

Az ügy előzménye, hogy a Tények július 7-i esti, majd másnapi, július 8-i reggeli adásában azt állították egy (hosszú ideje húzódó, politikai felhangktól sem mentes, széles kötben elhíresült) hatmillliárdos összegű büntetőügy kapcsán, hogy dr. Czeglédy Csabát „elítélték”.

A valóság ezzel szemben az, hogy nem történt ilyen, mindössze vádemelés történt.

Az érintett ügyvéd szerint a TV2, illetve jogi képviselője azzal próbálta magyarázni a történteket, hogy "bagatell tévedés", nincsen különbség a vádemelés és az elítélés között.

A Fővárosi Törvényszék azonban merőben máshogy látta a történteket. Az ítélet szerint „az alperes
(azaz a TV2 – megj. a szerk.) alaptalanul érvelt azzal, hogy a valótlan állítás lényegtelen tévedés, és azzal is, hogy a közlés nem alkalmas a felperesről kialakult kép negatív irányú befolyásolására, mert a valótlan állításnak a közlés tartalma szempontjából lényegi jelentősége van, a közlésben jelölt megbízási díjat kapó felperest 6 milliárdos költségvetési csalásért elítélt ügyvédként mutatta be, azaz mint elítélt bűnözőt.”

A lejáratni próbált ügyvéd közzétette az ítéletet is, amiből az is kiderül, hogy a TV2-nek 1 millió forint sérelemdíjat kell megfizetnie. A pénzt az ügyvéd egy frissen bejegyzett alapítványának, az Emberek Szolgálatában Alapítványnak fogja felajánlani. Ezenkívül a pervesztes TV2-re hárították a perköltséget és az ügyvédi díjat, ami összesen 110 000 Ft.

A per jó hírnév megsértése iránt indult, tehát személyiségi jogi perről van szó.

A TV2 egyébként tavaly 2019-ben a legtöbb személyiségi jogi pert elvesztő médium volt a Fővárosi Törvényszék által korábban közölt adatok alapján - jegyzi meg a hírforrás, az media1.hu.