Dr. Nánási László

Dr. Nánási László 2001-től Bács-Kiskun megye főügyésze, dr. Dókáné dr. Pályi Krisztina 2013. július 1- óta főügyészhelyettes.

A főügyészi posztra dr. Gyugyi Csillát, a Pest Megyei Főügyészség osztályvezető ügyészét — aki korábban a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen volt osztályvezető, nevezte ki dr. Polt Péter legfőbb ügyész.

A főügyészhelyettes pedig dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Járási Ügyészség eddig vezetője lesz.

A két új vezető ügyészt november 18-án mutatják be az állománynak.

A Hírösvény.hu megjegyzi: a Legfőbb Ügyészség soha nem indokol meg személyi döntést, így hivatalosan nem tudta meg, miért váltották le azonnali hatállyal a két vezetőt.

Dr. Dókáné dr. Pályi Krisztina

A megyei ügyekben jólértesült kecskeméti internetes hírportál értesülései szerint az gyanítható, hogy az egyik legnagyobb hazai húsipari cég, a kiskunfélegyházi székhelyű Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosának, Piero Pininek a büntetőügye sodorhatta el a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vezetőit.

Az olasz húspápa ellen — akinek több vágóhídja is van Európában — évekkel ez előtt indított nyomozást a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága. Piero Pini ez év márciusáig szabadlábon védekezett, majd letartóztatták, mert társaival megpróbálták meghiúsítani a nyomozás eredményességét.

A Hirösvény.hu szerint "ezt követően kezdődött meg az alkudozás a nyomozást felügyelő főügyészséggel a többszereplős, ötmilliárdos adócsalási ügyben". Piero Pini tagadta a bűnösségét, de júniusban kárenyhítésként befizetett kettőmilliárd forintot, továbbá egymillió eurót ajánlott fel a szabadlábra helyezésért de továbbra is előzetesben maradt.

A közelmúltban újabb, csaknem egymilliárd forintot fizetett be a NAV számlájára. A Bács-Kiskun megyei főügyészség a napokban végül indítványozta a szabadlábra helyezését úgy, hogy - a kecskeméti internetes hírportál szerint még óvadékot sem kértek tőle. A bíróság ezzel megegyezően helyezte Piero Pinit szabadlábra.

Dr. Gyugyi Csilla

Egyelőre még nem tudni - informál a Hírösvény.hu -, hogy a két menesztett főügyészségi vezető ellen indul-e hivatalos eljárás a munkavégzésükkel kapcsolatban, vagy maradhatnak tovább az ügyészség berkeiben más beosztásban.

Dr. Német Zsolt

(Foto: Hírösvény.hu)