Dr. Csurgó Ottó

A megújított kármentességi díjvisszatérítési rendszer lényege - tudtuk meg dr. Csurgó Ottó-tól, a MÜBSE ügyvezetőjétől -, hogy – a korábbi 7 évvel szemben már:

  • - 3 év biztosítási idő és kármentesség után jár 1 havi díjat kitevő visszatérítés,
  • - 6 év után 2 havi,
  • - 9 év után 3 havi,
  • - 12 év után - 4 havi – díj jár vissza kármentes tagoknak.

A díjengedmény számítása a szabályzat szerint a 2018. évben fizetett díjak figyelembe vételével történik. Ezzel a megoldással a fiatalabb kollégák lehetőségei is javulnak, a hosszabb ideje bizalmával a MÜBSE-t megtisztelő, kárt soha nem okozó tagjait pedig emelt visszatérítéssel honorálja az egyesület.

A pontos kedvezmény összegről és az annak figyelembe vételével fizetendő díjról minden érintett tagját személyre szabott elektronikus levélben értesíti a biztosító. További részletek az itt olvasható kármentességi díjengedmény szabályzatban találhatók: https://mubse.hu.

A Küldöttgyűlés a MÜBSE 2019-ben segélyekre fordítható forrásainak keretét 2019-re a 2018-ban kifizetett összegnél mintegy 12,5 millió Ft-al magasabban, 40 millió Ft-ban állapította meg. Ebből a keretből a 2019. augusztus végéig beérkezett kérelmek alapján 185 esetben, összesen 18.870.000 Ft folyósításáról született döntés.

Felhívják a figyelmét az egyesület Segélyezési szabályzatának 2019. június 1-től hatályos módosítására, amely alapján:

  • a praxisindítási segély igénylésének korhatára 30-ról 35 évre emelkedik,
  • az alap segélyezési összeg maximuma valamennyi jogcím esetében 100 ezer Ft-ra emelkedik.

A teljes segélyezési szabályzat ide kattintva olvasható.