Annak ellenére, hogy, ha tettekre kerülne a sor, egyelőre kb. az emberek fele nem választana női beosztottat, vagy főnököt, egy friss Gemius felmérésből kiderült, hogy a nők 77, a férfiak 69%-a már ma is úgy gondolja, hogy munkahelyük sikerességének szempontjából fontos - vagy fontos lenne -, hogy mindkét nem azonos mértékben képviseltesse magát, minden felelősségi szinten.

Egy sokszínű közösség –, ahol például a nők és férfiak aránya is kiegyensúlyozottabb – a kutatások szerint is sikeresebb.

A mozgalom kezdeményezői azt javasolják, hogy mindenki nézzen körül a saját háza táján: vizsgálja meg, hogy a munkahelyén min kellene változtatni azért, hogy a nők és a férfiak minden nap ugyanolyan lehetőségekkel és esélyekkel találkozhassanak. Ha pedig megtalálta ezt, akkor vállalja nyilvánosan a www.nyitottakvagyunk.hu oldalon, hogy 2015-ben azokon dolgozni is fog.

Az Ügyvédek Lapját dr. Szőke Ágnes Éva ügyvéd arról értesítette, hogy irodájuk csatlakozott a „Nyitottak vagyunk” közösségi kezdeményezéshez. „Vállalásunk célja, hogy programokat szervezünk joghallgatóknak, hogy már hallgatói éveik alatt is megismerjék, egy ügyvédi iroda működését. Ezen felül igyekszünk arra inspirálni őket, hogy nemektől függetlenül bátran helyezkedjenek el ezen a területen. Sokakban ugyanis még mindig él az előítélet – nyilatkozta az Ügyvédek Lapjának dr. Szőke Ágnes Éva -, hogy nőként, anyaként, női munkavállalóként lényegesen nehezebb elhelyezkedni és helytállni az adott pozícióban”.

A program megvalósítására az ELTE-ÁJK Hallgatói Önkormányzatával összefogva április- május hónapban kerül sor. A programsorozat egyes előadásaira olyan előadókat, beszélgetőtársakat hívnak, akik saját tapasztalataikkal segíteni és ösztönözni tudják a női joghallgatókat abban, hogy az általuk választott jogi pályán - így az ügyvédi pályán is - bátran el merjenek indulni.

A három előadás témái a következők lesznek:

I. alkalom:

· Ügyvédség és más jogi pályák a nők számára

· Nőként különböző jogterületeken

II. alkalom:

· Alkalmazottként vagy önálló ügyvédként?

· A munka és a privát szféra egyensúlya

III. alkalom:

· Érvényesülés női ügyvédként férfiakkal szemben

· Női ügyvéd kontra férfi ügyvéd