A Pesti Srácok internetes hírportál szerint bár az Alkotmánybíróság szerint is jogszerűtlenül érvénytelenített több ezer határon túli szavazatot a Kúria, a testület végzése szerint jogorvoslatra nincs lehetőség, így egy parlamenti mandátumot elveszített a Fidesz, de a kétharmad még így is biztos.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Pesti Srácok internetes hírportálnak minderről így véllekedett: ezt “bírói államnak” hívják, ahol a választott jogalkotó helyett a felelőtlen bíró alkot jogot.

A PestiSrácok.hu "a levélszavazatok tönkretételével" kapcsolatban a miniszterelnök álláspontját, véleményét is szerette volna megtudni. Kérdéseikre válaszolva sajtófőnöke szerint a miniszterelnök véleménye az, hogy a Kúria beavatkozott a választásba. „Úgy gondolom, hogy a Kúria ezzel a döntésével elvett egy mandátumot a választóinktól. A Kúria egyértelműen és súlyosan beavatkozott a választásokba. Az Alkotmánybíróság végzését áttanulmányozva nyilvánvaló: a Kúria intellektuálisan nem nőtt fel a feladatához”.

Az eredeti hír teljes terjedelmében ide kattinta olvasható.