A kirendelések problematikáját elsősorban a terheltek, másodsorban a védők, és végül az igazságszolgáltatás biztonsága és működőképessége szempontjai szerint kell elvégezni - ez az október 30-án dr. Gerő Tamás budapesti ügyvéd, az ügyvédek a demokratikus jogállamért egyesület vezetőjének kezdeményezésére megszervezett és a BÜK-ben megtartott konferencia tanulsága.

A következő félév komoly kihívást jelent a MÜK, mint szabályozó és a területi kamarák, mint lebonyolító szervek számára. Az ügyvédi vezetés továbbra is számít a büntető ügyekben jártas és a kirendelések, valamint a kirendelt védők bajait jól ismerő ügyvéd kollégák tapasztalataira, észrevételeire.

A konferenciát dr. Réti László, a kamara elnöke nyitotta meg, akit a szervező, hívott meg - jelentette a BÜK elektronikus hírlevele. Az előadásokat dr. Kadlót Erzsébet, dr. Varga Zoltán, dr. Lőrik József és dr. Bátki Pál tartották, majd a jelenlévők meghallgathatták dr. Frech Ágnes és dr. Bánáti Jánosnak a MÜK elnökének felszólalását is.