A férfi egy kecskeméti ingatlan adásvételénél működött közre okiratszerkesztő ügyvédként. Az ingatlan vevői vételárként több mint 11 millió forintot utaltak a letéti számlájára. Ezt az összeget az eladóknak kellett volna továbbutalnia, azonban a gyanú szerint elsikkasztotta a pénzt.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint ezzel – haszonszerzés céljából – megszegte hivatali kötelességeit és ügyfeleinek jogtalan hátrányt okozott.

Az ügyfél feljelentette az ügyvédet a rendőrségen, aki – miután ezt megtudta – önfeljelentést tett. A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban rendelt el ellene eljárást visszaélés és jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettének gyanúja miatt.

Az ügyészség indítványozta a férfi előzetes letartóztatásának elrendelését is, ugyanis álláspontjuk szerint tartani lehet attól, hogy a gyanúsított tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök, okiratok elrejtésével meghiúsítaná, veszélyeztetné a bizonyítást.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ügyvéd más személyeket is megkárosíthatott, így a bűnismétlés veszélye is az előzetes letartóztatás elrendelését indokolja.