Címfotónkon dr. Polt Péter a "visegrádi négyek" (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) legfőbb ügyészeinek közelmúltban megrendezett találkozóján

A legfőbb ügyész felidézte, hogy Csehországban találkozott a visegrádi négyek legfőbb ügyészeivel, ezúttal már hatodik alkalommal, és ott is megerősítették, hogy az ügyészi szervezet egyre nagyobb szerepet kap a társadalomban. Az ügyészség nélkülözhetetlen része annak a folyamatnak, amelynek célja, hogy biztonságos életet teremtsen - tette hozzá az MTI beszámolója szerint.

Dr. Polt Péter úgy érvelt, hogy ahol sikerül ezt elérni, ott az emberek félelem nélkül élhetnek, annak tudatában dolgozhatnak, hogy személyükben, vagyonukban nem éri őket sérelem, vagy ha mégis, akkor ezt ki fogják küszöbölni, ők pedig megkapják a megfelelő kárpótlást.

A legfőbb ügyész szerint számos veszély fenyegeti ma a biztonságunkat, amihez hozzájárul, hogy a határok is könnyen átjárhatóvá váltak.

A visegrádi országok legfőbb ügyészeivel folytatott megbeszélésen három témát vetettek fel: a terrorizmus, a kábítószer-bűncselekmények és a bűnügyi együttműködés kérdését - mondta.

Dr. Polt Péter kölése szerint hazánk az egyetlen a visegrádi országok közül, amely már beépítette jogrendjébe az európai nyomozati parancsot, amelynek célja egy másik uniós tagállamban nyomozati intézkedések elvégeztetése büntetőügyi bizonyítékok gyűjtése céljából.

Véleménye szerint a jó ügyészségi munka feltétele az is, hogy mind a 137 járási ügyészségen megfelelő legyen az infrastruktúra, és ennek a fejlődésnek lehetünk a tanúi dr. Polt Péter legfőbb ügyész értékelése szerint Nagykátán is.