Az ügyvédi hivatásrend tagjai közül a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta dr. Zétényi Zsolt (Budapesti Ügyvédi Kamara).


A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta dr. Cserba Lajos (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara, baloldali képünkön, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökségének tagja, róla készült korábbi portrénk ide kattintva olvasható) és dr. Sándor István (Budapesti Ügyvédi Kamara, jobboldali képünkön, az Ügyvédek Lapja gyakori szerzője).

A miniszter Deák Ferenc-díjat adományozott többek között dr. Horváth György ügyvédnek (Pest Megyei Ügyvédi Kamara, képünkön).

Átadta a Moór Gyula-díjakat és az Isépy Tamás Emlékérmet, valamint a minisztérium munkatársainak elismerő okleveleit és jutalmait is.


Gratulálunk az elismerésben részesülteknek!

A Budapesti Ügyvédi Kamara dísztermében megrendezett díjátadási ünnepségen - amelyen dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter több ügyvédet is kitüntetett - részt vett dr. Gulyás Gergely, az Országgyűlés Törvényalkotási bizottságának elnöke, dr. Réti László, a MÜK elnöhelyettese, a BÜK elnöke, dr. Vízkelety Mariann és dr. Kecsmár Krisztián államtitkárok és dr. Szecskó József helyettes államtitkár.

Hozzászólásában a BÜK elnöke, dr. Réti László a kar köszönetét fejezte ki, hiszen - mint mondotta - az esemény színhelyének megválasztása mutatja az ügyvédi hivatásrend, a Magyar Ügyvédi Kamara és a Budapesti Ügyvédi Kamara elismertségét, amit megtiszteltetésként fogad az ügyvédség.

(Címfotónk: MTI/Soos Lajos, továbbá: Véssey Endre IM, PanPress Archivum)