Lehetőség nyílik arra is, hogy a jogi képviselők a Fővárosi Törvényszéken elektronikus formában rendelkezésre álló iratokról e-mailben nem hiteles másolatot kérjenek, itt: http://ugyfelcentrum.fovarositorvenyszek.birosag.h...

A szolgáltatás igénybevételének feltétlei

E szolgáltatást – az adatok védelmét érintő technikai okból - jelenleg sajnos csak a Budapesti Ügyvédi Kamaránál nyilvántartott aktív tagsággal rendelkező jogi képviselők vehetik igénybe sikeres bejelentkezést követően azon eljárások vonatkozásában, amelyekben képviseleti jogosultságuk a lajstromprogram adatai szerint megállapítható. A visszaélések elkerülése érdekében e szolgáltatást csak azok az ügyvédek vehetik igénybe, akik a Budapesti Ügyvédi Kamaránál nyilvántartásba vetettek egy olyan mobiltelefon számot, melyet a bejelentkezéshez használni kívánnak. Egy ügyvéd esetében a rendszer csak egy telefonszámot tud kezelni.

A szolgáltatás igénybevételének menete

A bejelentkezés az igazolványszám megadását és elküldését követően, SMS-ben kapott azonosító kód segítségével történik. Az elektronikus formában rendelkezésre álló iratok megrendeléséhez válasz e-mail cím megadása szükséges, amelynek valósságát és jogosultját a bíróság nem ellenőrzi. Amennyiben nem kapunk azonosító kódot mobiltelefonunkra, fel kell vennünk a kapcsolatot a Budapesti Ügyvédi Kamarával adategyeztetés céljából.