Az International Bar Association (IBA), mely 1947-ben került megalapításra, 55 000 egyéni taggal és 206 jogász szakmai kamarai taggal a világ legnagyobb nemzetközi szövetsége, mely ügyvédi és jogi tanácsadói kamarákat és a jogi praxisban tevékenykedő jogászokat egyesíti. Elsődleges célja a szakmai értékrend megtartása és folyamatos fejlődésének elősegítése, valamint a szervezetben folyamatosan halmozódó tudásanyag hasznosítása a magán és a közszféra támogatása érdekében világszerte.

Az IBA több mint 50 szakmai bizottsága évente csaknem 50 szemináriumot szervez a világ különböző országában. Az IBA szervezet szakmai fórumai – a hazai és a külföldi tapasztalatok tükrében – rendszerint nagyon fontos fórumai a különböző iparági szereplők és tanácsadóik valamint a különböző felügyeleti hatóságok szakmai informális egyeztetésének, hozzájárulva a jogalkalmazói jogértelmezési gyakorlat jobb megértéséhez és általában a legjobb jogkövető piaci gyakorlatok (best practice) kialakításához a piaci szereplők körében.

Az IBA szakmai konferenciája iránt rendszerint igen nagy a szakmai érdeklődés: átlagosan 250-300 értékpapír és bankjogász, banki jogtanácsos és compliance területért felelős munkatárs vesz részt a világ számos országából.

Javasoljuk, hogy a hazai érdeklődő ügyvédi, jogászi szakma is minél szélesebb körben képviseltesse magát és ismerje meg a világ tőkepiaci és banki szektorának legfontosabb kérdéseit a szabályozói és a piaci oldali szakértők tolmácsolásában.

A konferencia programja és jelentkezési lapja itt tölthető le. A jelentkezés jelentősen kedvezményes 2015. április 17. napjáig és online úton:

http://www.int-bar.org/conferences/conf615/binary/Budapest%20Financial%20Law%202015%20programme.pdf