A Harvard Egyetem most először nyitja meg szakmai programját, Akadémiai Délutánját a helyi jogászok számára, amelyre az érdeklődők kedvezményes díjon regisztrálhatnak, az alábbiak szerint – tájékoztatott az Arsboni.

Nagyjából 200 nemzetközi rangú professzor teszi tiszteletét a nívós eseményen.

Az ünnepi nyitófogadást az MTA Székházában rendezik meg, a Díszvacsorát a Szépművészeti Múzeumban tartják, valamint a Kiscelli Múzeumban sorra kerülő Gálaest mellett Budapest és a Dunakanyar látnivalóit is bemutatják.

A rendezvény-sorozaton előadást tart egyebek között Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott legendás edzője, Trócsányi László igazságügyi miniszter, valamint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Fellép Rost Andrea operaénekes és Simic Aleksander, a Virtuózok felfedezettje, Osvárt Andrea színésznő és a 100 Tagú Cigányzenekar.

A négy napos programsorozat szakmai csúcspontja a Parlamentben megtartandó akadémiai délután lesz, ahol szakmai előadást tart Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Ezt követően különlegesen érdekes előadást hallhatnak majd Prof. Christopher T. Bavitz-tól (Professor of Harvard Law School and Managing Director of the Cyberlaw Clinic at the Berkman Klein Center for Internet and Society), aki a jogi innovációkról fog beszélni. Előadásának címe magyarra fordítva: „Az innováció vívmányai és kihívásai; jogi és erkölcsi dilemmák a mesterséges intelligencia korában”.

Támogatott részvételi lehetőség 25 fiatal ügyvéd részére

Már négy ügyvédi iroda csatlakozott a Budapesti Ügyvédi Kamara kezdeményezéséhez, így 25 fiatal ügyvéd vehet részt térítésmentesen a Harvard Egyetem Jogi Karának budapesti szakmai programján. A Harvard Law School Association of Europe most első ízben tartja Budapesten éves találkozóját, várhatóan 100-150 világhírű professzor, gyakorló jogász és üzletember részvételével. A rendezvény szakmai programját 2019. június 1-jén a Parlament Vadásztermében rendezik meg.

A BÜK 5 fiatal (40 év alatti), kis praxissal rendelkező kolléga rendezvényen történő részvételét finanszírozza. A kezdeményezéshez csatlakozott a Posztl, Nemescsói, Györfi-Tóth és Társai Ügyvédi Iroda, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda, a Moldován és Társai Ügyvédi Iroda, valamint a Jádi Németh Ügyvédi Iroda.

A jelentkezéseket az elnokseg@bpbar.hu e-mail címre várják.

A részvételi lehetőséget a jelentkezések beérkezésének sorrendjében biztosítják

A meghívó ide kattintva olvasható.