A Dentons főként a Hintalovon Alapítvány számára nyújtott tanácsadásáért részesült az elismerésben, amelynek küldetése a Magyarországon élő gyerekek jogainak érvényesítése és támogatása, valamint a szülők és gyermekek közötti kommunikáció elősegítése. A Dentons jogászai az Alapítvány munkatársaival együttműködve azonnali személyes segítséget és információt nyújtanak a jogi segítséget kérőknek. A Dentons szintén elismerésben részesült a Greenpeace Magyarország Egyesület részére jogszabályi megfeleléssel kapcsolatban nyújtott tanácsadásért.

A díj átadására az egyik díj-alapító, a PILnet (The Global Network for Public Interest Law) a Budapesten rendezett 20. PILnet Global Pro Bono Awards díjátadó ünnepségen került sor. A díjat a Dentons képviseletében Atanas Politov, Pro Bono európai igazgató, dr. Csenterics Annamária , partner és a magyarországi Pro Bono csoport vezetője, valamint dr. Kohlrusz Milán , partner és a jogvita-rendezési csoport vezetője vette át.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Dentons nevében átvehetjük ezt a kitüntetést, és szeretnénk kifejezni köszönetünket kollégáinknak azért a rengeteg munkáért, amelyet egy jobb és erőteljesebb intézményekkel rendelkező társadalom létrehozása érdekében végeztek. A pro bono munka lényegi része Magyarország iránti elkötelezettségünknek, és központi helyet foglal el az ügyvédi hivatás civil társadalomban betöltött szerepének megszilárdításában” – mondta Atanas Politov.

„A Dentons budapesti irodája Atanas segítségével szakértői központtá válik az európai pro bono tevékenység területén. A díj továbbá hangsúlyozza a magyar társadalom és a régió tágabb közössége érdekében végzett munkánk jelentőségét” – tette hozzá Réczicza István, a Dentons magyarországi irodájának vezető partnere.

A másik díj-alapító, a Magyar Ügyvédi Kamara részéről a X. Magyar Ügyvédek Napján dr. Bánáti János, a MÜK elnöke nyújtota át az elismerést a Demntons képviselőjének dr. Csenterics Annamáriának, partnernek és a magyarországi Pro Bono csoport vezetőjének (képünkön).

A Dentons budapesti irodája számos hazai és nemzetközi egyesület és alapítvány munkáját segíti és pénzügyileg támogatja. Az iroda pro bono ügyfelei között szerepel: a Bátor Tábor Alapítvány, az UNICEF Magyarország, a United Way Magyarország Alapítvány, a Magyar Szélenergia Ipari Társaság, a Munkájukban Sikeres Nők Egyesülete és a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány.

A Dentons budapesti irodája idén már második éve nyerte el az IFLR "National Law Firm of the Year" („Az Év Ügyvédi Irodája Magyarországon”) díjat, amelyet az IFLR European Awards díjátadó ünnepségen adtak át. Korábban az iroda szintén elnyerte a "Europe Law Firm of the Year" („Az Év Európai Ügyvédi Irodája”) díjat, amelyet a Chambers Europe Awards díjátadó ünnepségén, valamint a "International Firm of the Year" („Az Év Nemzetközi Ügyvédi Irodája”) díjat is, amelyet a The Lawyer Awards díjátadó ünnepségen adtak át.