Franciaországban már komoly hagyománya van az ünnepélyes keretek között zajló jogi könyvszalonnak, amelyet eddig 11 alkalommal rendeztek meg. Legutóbb, 2019-ben 1600-an látogattak el a rendezvényre, amelyen összesen 18 jogi könyvkiadó állította ki a könyveit, és 200 szerző volt jelen, hogy bemutassa és dedikálja köteteit.

Dr. Trócsányi László

Könyvbemutatók, dedikálás, digitális programok

Az első, Kárpát-medencében magyar nyelvű jogi könyvkiadással foglalkozó kiadókat felvonultató egész napos könyvvásáron az eddigi visszajelzések alapján tizenöt jogi könyvkiadó vesz részt - tudtuk meg a Magyar Jogász Egylet elnökétől.

A programra vonatkozó kérdésünkre dr. Trócsányi László elmondta: a kiadóknak megjelenést, a szerzőknek dedikálást biztosítanak, könyvbemutatókat, pódiumbeszélgetéseket tartanak. Az MJE elnöke kiemelte: digitális bemutatók is lesznek, amelyeken a jogászok munkáját segítő legkorszerűbb online eszközöket, adatbázisokat ismertetik.

Pályázatok eredményhirdetése, díjak adományozása

A MJE meghirdetett egy pályázatot a 2020-ban megvédett legjobb PhD disszertáció díjára, amelyre már minden jogi kar beküldte a nevezését. A nyertes támogatást kap értekezése megjelentetésére.

Két további díjat is átadnak majd a Könyvszalon keretében, a 2020-ban megjelent

  • elméleti jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyvet és
  • a gyakorló jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyvet

választják meg a felkért bíráló bizottságok, a pályaművek már beérkeztek a kiadóktól.

Kedvezményes könyvvásár egész nap

A könyvkiadók egész nap kedvezményes áron kínálják kiadványaikat, és megvásárolhatóak lesznek a Könyvszalon időpontjára megjelentetett új köteteik is.

Várják a joghallgatókat is

A joghallgatókat is várják a rendezvényre, akiknek nyereményjátékokkal is kedveskednek, hogy minél kedvezőbben juthassanak tankönyveikhez.

Igényes programjukhoz igényes helyszínt is kerestek

Az MJE elnöke arról is tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy „a könyvünnepnek a Károli Gáspár Református Egyetemmel történő együttműködés keretében a felújított Károlyi-Csekonics palota impozáns épülete ad méltó helyszínt”.