A tájékoztatás szerint az Európai Parlament főépületének közvetlen közelében található új irodaépületek egyike Clara Campoamor, a nők jogainak előmozdításán és a nemi alapú hátrányos megkülönböztetés ellen küzdő spanyol ügyvéd és politikus nevét kapja. Elkötelezettsége hozzájárult ahhoz, hogy a nők választójogát a spanyol alkotmányba illeszték 1931-ben – közölte az uniós parlament március 9-én.

Egy másik nemrégiben átadott épületet mostantól Sophie Scholl második világháborús német ellenálló nevét viseli, aki Fehér Rózsa mozgalom egyik alapítójaként a náci totális diktatúra elleni tiltakozás jelképévé vált. 1943-ban végezték ki bátyjával és egy másik társával együtt.

Az Európai Parlament házbizottságaként működő Elnökök Értekezlete arról is határozott, hogy az EP főépületének egyik tárgyalótermét Manolisz Glezosz görög politikusról, korábbi EP-képviselőről, a nácikkal szembeni ellenállás szimbolikus alakjáról nevezi el.

Az Európai Parlament brüsszeli főépületének egyik szárnya 2008 óta Antall József, a rendszerváltás utáni első magyar miniszterelnök nevét viseli. Antall József a Magyar Demokrata Fórum elnökeként 1990-ben, a rendszerváltást követő első szabad választások után lett Magyarország miniszterelnöke s 1993 decemberében hunyt el.