Maguk alá akarnak gyűrni bennünket

Az Európai Unió ma még csak Magyarországon próbál példát statuálni a pénzügyi és jogállamisági kérdések összekapcsolásával, de amennyiben ezt sikerre tudja vinni, akkor a joguralom helyett a mindenkori erősebbek fognak uralkodni Európában – mondta a házelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Dr. Kövér László úgy látja, hogy az EU nyers hatalmi politikát folytat, és maga alá akarja gyűrni a gyengébb tagállamokat, vagy azokat a „politikai, ideológiai meggyőződésű csoportokat, amelyek nem tartoznak a semmi által homogenizált baloldali, libsi, komcsi neomarxista moslékkoalícióhoz”, amely most egyfajta „morális terrort” kíván alkalmazni Európában.

Azt is elmondta, hogy az EU elnökségét a következő időszakban betöltő országok házelnökeinek írt levelében arra figyelmeztetett, ha a brüsszeli intézmények továbbra is ragaszkodnak a pénzügyi és jogállamisági kérdések összekapcsolásához, akkor az unió következő költségvetésének elfogadását veszélyeztetik, illetve a déli tagállamokat akadályozhatják abban, hogy megkapják a számukra létfontosságú segélycsomagot.

Azon véleményének is hangot adott, hogy amennyiben ez megtörténik, akkor azért azok lesznek a felelősek, akik a koronavírus-járvány okozta helyzetet is arra próbálják meg felhasználni, hogy nyomást gyakoroljanak a saját alkotmányos szuverenitásukat védő országokra, elsősorban Magyarországra és Lengyelországra.

Jogállamisági viták

Levelét követően - közölte a házelnök - Németország és az Európai Parlament delegációja megállapodtak abban, hogy még az eredetinél is rigorózusabb szabályokat vezetnek be.

Dr. Kövér László vérlázító pökhendiségnek nevezte, hogy ugyanők elismerik, a szerződésekben lévő jogállamisági mechanizmus nem elégséges, ezért „kitalálnak újakat”.

A jogállamisági mechanizmusok éppen azért vannak benne a szerződésekben, hogy ne lehessen önkényes eljárásokat indítani politikai vagy ideológiai meggyőződések alapján – tette hozzá. Kiemelte,

éppen a jogállamiságra hivatkozva tapossák sárba az unió működési szabályait, ami az Európai Unió totális erkölcsi talajvesztését mutatja.

Magyarország országgyűlésének elnöke szerint

mindez nyílegyenesen vezet a szakadékba, az Európai Unió felbomlásához.

A házelnök szólt arról is: hozzászokott ahhoz, hogy Nyugat-Európában már csak egyfajta hangon lehet szólni a sajtóban.

Göbbelsi propagandával ostromolja hazánkat a Nyugat - mondta a házelnök

Valójában nem Magyarországon és Lengyelországban van baj a sajtóval, hanem a „tőlünk nyugatabbra fekvő országokban, ahol már azt gondolják, hogy azzal az elsöprő médiafölénnyel, azzal a tényleg goebbelsi propagandával, amivel ők már rendelkeznek” el fogják tudni hitetni, hogy Magyarország és Lengyelország kormánya a felelős, amiért a bajbajutott államok nem jutnak mentőcsomaghoz – fogalmazott.

Kijelentette, a magyar kormánytöbbség az utolsó pillanatig harcolni fog az ország szuverenitásáért.

„Nem egy birodalomhoz csatlakoztunk, abból elegünk volt, amikor a Szovjetuniónak voltunk egy kliensállama, gyarmata” - mondta.

Dr. Kövér László kijelentette, nem hajlandó hozzájárulni ahhoz, hogy az „Európai Unióhoz ugyanolyan képzettársításokat csatoljanak Brüsszelből, mint amilyen mondjuk a Brezsnyev-doktrína volt”.

A házelnök azon véleményének is hangot adott, hogy

a lengyel Polgári Platform jobbközép, konzervatív pártnak mutatta magát, de időközben „eladta a lelkét az ördögnek”.

(Címfoto: MH)