A Közbeszerzési Hatóság tájékoztatott: anonim információs csatornát indított el szeptember 16-án, amellyel lehetőséget biztosít arra, hogy a Közbeszerzési Hatóság munkatársaival bárki névtelenül osszon meg információkat vélt vagy valós közbeszerzési jogi jogsértések tekintetében. Ez természetesen nem váltja ki a közérdekű bejelentés intézményét.

A csatorna egy rövid bejelentkezést – generált felhasználói név majd egy saját jelszóválasztást – követően egy "chatfiókot" hoz létre, ahol üzenetet lehet hagyni és a maximum 500MB csatolmányát tudja feltölteni a felhasználó.

A névtelen bejelentés zárt felületként működik, csak a Közbeszerzési Hatóság kijelölt szakemberei férnek hozzá a beszélgetésekhez.

A felhasználók is csak a Hatóság kijelölt munkatársával kerülhetnek kapcsolatba.

A névtelen bejelentés használata napi 24 órában biztosított minden adatközlő számára.

A KH munkatársai a névtelen bejelentések fogadásában (az ún. "chat-kommunikációban") munkanapokon 8-17 (pénteken 8-14) óra között vesznek részt.

A Közbeszerzési Anonim Chat (KAC) szolgáltatása nem tud segítséget nyújtani állásfoglalási kérésekben, hirdetményellenőrzési kérdésekben, valamint a hatáskörünkbe nem tartozó kérdésekben.

Részletesebb információk ide kattintva találhatók.