„November 6-án nyilvánosságra került, hogy Tatár-Kis Péter (...) fegyelmi eljárást kezdeményezett Vasvári Csaba bíró ellen. (...) A fegyelmi célpontja, Vasvári Csaba egy "belső ellenzékhez" sorolt bíró. (...) Vasvári ellen most azért indult fegyelmi, mert egy általa tárgyalt büntetőügyben az EU luxemburgi bíróságához fordult.” – írta a 444.hu

Dr. Tatár-Kis Péter Tatár közleménye ezekre a sajtóhírekre reagál, és ezeket az értesüléseket - különösebb magyarázat nélkül - légből kapottnak minősíti:

„Az elmúlt napokban számos hamis információ jelent meg a dr. Vasvári Csaba pesti központi kerületi bírósági bíróval szemben indult fegyelmi eljárással kapcsolatban.

A valótlan tartalmú híradások azt a hamis látszatot keltették, mintha dr. Vasvári Csabával szemben a Fővárosi Törvényszék elnöke azért indított volna fegyelmi eljárást, mert nevezett bíró egy előtte folyamatban lévő ügyben az Európai Unió Bíróságánál előzetes döntéshozatali eljárást kezdeményezett”

A törvényszék elnöke közleményében nem árulja el, miért indított eljárást, mivel a törvény szerint ezt a nyilvánosság kizárásával kell lefolytatni.

„A (...) törvény ugyanakkor (...) akként rendelkezik, hogy a fegyelmi eljárást a nyilvánosság kizárásával kell lefolytatni. Erre tekintettel nem áll módomban a közvéleményt részletesen tájékoztatni a dr. Vasvári Csabával szemben megindított fegyelmi eljárás alapját képező bírói kötelességszegésről.”

Az eljárás visszavonását pedig azzal indokolja, hogy nyilvánosságra került az ügy:

„Bár a Fővárosi Törvényszék elnökeként a fegyelmi eljárás megindítása jelen esetben kötelességem volt, a bírósági szervezet érdeke most mégis azt kívánja, hogy e kezdeményezésemet vonjam vissza. Mivel a valóság feltárása a fegyelmi eljárás nem nyilvános volta miatt nem áll módomban, ezzel kívánom elejét venni annak, hogy bárki fél információk kiszivárogtatásával rombolhassa a magyar bíróságok tekintélyét.”