Korábbi vonatkozó közleméynünk:

* * * * * * * * * * * * * *

Dr. Répássy Árpád 1997 óta teljesít szolgálatot a bírósági szervezetben. 2003-ban kapott bírói kinevezést az Ózdi Városi Bíróságra. 2006-tól a Miskolci Városi Bíróságon, 2010-ben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon ítélkezett polgári ügyszakban. Ugyanebben az évben a Miskolci Járásbíróság elnöke lett, 2016-tól pedig a Miskolci Törvényszék elnöke volt. Az elmúlt években az OBH számos munkacsoportjában és projektjében is közreműködött.

Sajtóértesülések szerint a Miskolci Törvényszék korábbi elnökéről, a korábbi igazságügyi államtitkár, dr. Répássy Róbert testvéréről úgy tartják, nem megosztó személyiség, miközben – a hvg.hu értékelése szerint - lojalitása sem megkérdőjelezhető. Szakmai önéletrajzában például célként azt fogalmazta meg, hogy ő az OBT tagjaként az OBH elnöke döntéseinek kíván megfelelni.

Az OBH elnökhelyettesi tisztségére benyújtott pályaművében markáns célkitűzéseket fogalmazott meg a bírói ethosz fejlesztésével összefüggésben, a közösség erejére építve fontos feladatának tartja a bírói ön- és jövőkép építését.

A kinevezés alkalmából portréfilm is készült az OBH új elnökhelyetteséről.A szervezet honlapján látható video-interjúban egyebek között az új alelnök azt nyilatkozza, hogy nagy hatással volt rá a bírósági szervezetnek az a fajta átalakulása, ami nyolc évvel ezelőtt történt.

A bírósági szervezetet az elmúlt negyven évben példátlanul eredményessé tevő csapatnak lehetek a része. És egy olyan embert, illetve egy olyan embernek a munkáját segíthetem elnökhelyettesként, elnök asszonyra gondolok, akik azt gondolom, hogy az elmúlt években bizonyították, hogy a jogalkotói szándéknak tökéletesen meg tudott felelni a bírósági szervezet. És egy olyan fejlődést, olyan sikereket tudtunk elérni, amit én azt gondolok, hogy teljesen példátlan