Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2018. szeptember 30-ai hatállyal - saját kérésére - visszavonta Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy, budapesti rendőrfőkapitány vezetői kinevezését.

Magyarország belügyminisztere 2018. október 1-jei hatállyal - az országos rendőrfőkapitány javaslatára - dr. Terdik Tamás rendőr ezredest (képünkön) nevezte ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjének. Az erről szóló okmányt a BRFK állománygyűlésén dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány adta át - közölte a police.hu.

Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy 2018. október 1-jén ünnepélyes keretek között adta át a Budapesti Rendőr-főkapitányság csapatzászlaját dr. Terdik Tamás rendőr ezredesnek.

A Fővárosi Közgyűlés szeptember 26-án egyhangúlag támogatta Terdik Tamás kinevezését budapesti rendőrfőkapitánnyá. Terdik Tamás a testület előtt elmondta, hogy 19 éve rendőr, 2008 óta Budapesten szolgál, 2015-ben lett a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

Új munkájával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljes személyi állománya képes és alkalmas arra, hogy a szakma és a lakosság elvárásának meg tudjon felelni, azért dolgoznak, hogy Budapest Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa maradhasson.

De elismerően szólt elődjéről is a megválasztásakor. Azt mondta, hogy az elmúlt négy év szakmai munkáját kívánja folytatni. Bucsek Gábor irányítása alatt ugyanis csökkent a reagálási, kiérkezési idő, és a “nyomozás-eredményességi” mutatók is emelkedtek. Az új kapitány véleménye szerint tovább kell mélyíteniük a lakosság rendőrségbe vetett bizalmát, és tovább kell erősíteniük a rendőrség szolgáltató jellegét.