Az iratok fogadására a hiteles elektronikus postafiók szolgál, amely a https://tarhely.gov.hu/levelezes címen érhető el, itt olvashatók a már korábban megnyitott cégkapura küldött üzenetek is. A BÜK ismeretei szerint néhány kivételes esettől eltekintve a szolgáltatás működik, fogadásra alkalmas.

Az iratok beküldésének két fő módja van: az ún. ePapír szolgáltatás (https://epapir.gov.hu/level/uj) és az elektronikus perben megszokott ÁNYK, ez utóbbi főleg a bíróságok irányában.

Mind a hiteles elektronikus postafiók, mind a beküldés feltétele, hogy az illető rendelkezzen ügyfélkapuval. A cégkapu használatának pedig további feltétele, hogy a cégkapuját az ügyvéd vagy iroda előzetesen létrehozza a cegkapu.gov.hu felületen.

Az ügyintézéssel kapcsolatos egyes részletes technikai problémákat természetesen nem a Magyar Ügyvédi Kamara tudja megoldani, hanem az ügyintézést biztosító szerv (pl. a hiteles elektronikus postafiókot működtető NISZ Zrt., amely a Kormányzati Ügyfélvonalat tartja fenn, és a 1818 telefonszámon vagy 1818@1818.hu emailen érhető el, vagy az Országos Bírósági Hivatal, a rendőrségek nevében az ORFK stb.)

Jelen pillanatban a MÜK nem tud olyan technikai hibáról, amely általánossággal akadályozná az elektronikus ügyintézést, de a tapasztalt hibákról is igyekszik tájékoztatást adni a fenti részletes ügyintézési útmutatóban.