Dr. Csurgó Ottó ügyvéd (képünkön), a MÜBSE ügyvezetője - ezév májusában, dr. Gábor László utódjának választották meg a korábbi pályafutása alapján méltán biztosítási szakmai tekintélynek ismert ügyvédet, aki korábban több üzleti biztosító részvénytársaság vezérigazgatója volt - elmondta: megkezdték a munkát, amelynek eredményeként ősszel stratégiai anyagot kívánnak az egyesület igazgatótanácsa, később küldöttgyűlése elé terjeszteni a következő öt évben elvégzendő feladatokról.

A biztosító tehát bonyolult helyzet előtt áll, még akkor is, ha ötéves lehetőségük van a helyzet minden érintett számára megnyugtató megoldására, hiszen mégis csak úgy kell megtalálniuk a tötrvényileg szinte duplájára emelt biztosítási fedezet forrásait, hogy az ne veszélyeztesse, hanem továbbra is kiegyensúlyozott helyzetben tartsa a MÜBSÉ-t, valamint az egyesület és tagjai közötti eddig töretlen bizalomszintet.

Kérdésünkre az ügyvezető azt is elmondta, hogy éppen ennek érdekében is, stratégiájuk kialakítása során figyelembe kell venniük a legfontosabb szempontokat: "a törvényben rögzített emelt fedezeti összegből eredő biztosítás matematikai következményeit" - magyarul: a tagdíjemelés feltehető kikerülhetetlenségét -, csakúgy, mint a hazai ügyvédi kar teherbírásának, elvárásainak szempontjait.

Tekintettel kell lenniük mindezen felül azokra a felügyeleti, szakmai elvárásokra is - hangsúlyozta az Ügyvédek Lapjának adott nyilatkozatában dr. Csurgó Ottó, a MÜBSE ügyvezetője -, amelyeket az egyesület felügyeletét ellátó MNB, vagy az egyesületnek a kockázatok viselésėben fontos segítséget nyújtó viszontbiztosító támaszt.

Az eredményekről várhatóan a IV. negyedévben tudnak majd részletes tájékoztatást adni.