A programra azon fiatal ügyvédek jelentkezhetnek, akik 35. életévüket még nem töltötték be és tevékenységük főleg polgári jogi, kereskedelmi jogi és gazdasági jogi területre terjed.

A Magyar Ügyvédi Kamara elnökségének határozata szerint a programban kizárólag ügyvédi, alkalmazott ügyvédi névjegyzékbe a jelentkezés időpontjában már bejegyzett ügyvéd vehet részt.

A jelentkezés egyik fontos feltétele az igen jó német nyelvtudás, beleérve a jogi szaknyelv ismeretét is. Előfordulhat ugyanis, hogy a jelentkező kandidáltaknak egy szigorú nyelvi vizsgán kell részt vennie.

A jelentkezés lehetőségéből kizártak azon ügyvédek, akik német ügyvédi iroda magyarországi cégében dolgoznak vagy tevékenységüket egy német irodával kötött szerződés alapján végzik.

A jelentkezési lapokat a Magyar Ügyvédi Kamarához kell legkésőbb 2017. február 10. napjáig, kizárólag elektronikus úton benyújtani (e-mail: titkarsag@muknet.hu) és azokat a kamara továbbítja a Stiftung részére.

A Deutsche Stiftung megküldte a MÜK-nek a kint tartózkodással, az elhelyezéssel és az ösztöndíj juttatással kapcsolatos tájékoztatást, amelyet a kamara honlapján ( www.magyarugyvedikamara.hu) német nyelven olvasni. A honlapról ugyancsak letölthető az a jelentkezési űrlap, amelyet pontosan kitöltve kell a MÜK-höz a jelzett határidőig megküldeni. Minden jelentkezőtől 2 db igazolványképet és a kérelem űrlapjához ugyancsak egy német nyelven elkészítendő részletes önéletrajzot is kérnek csatolni.