Pedig Mike iskolai karrierje szépen ívelt felfelé, nem kellett sokáig győzködni a Harvardot sem látva a fiatal ügyvédjelölt iskolai anyagát, hogy vegyék fel az egyetemre és képezzenek ügyvédet belőle. Kiemelkedő tehetség egy kiemelkedő egyetemen, biztos párosítás. Sajnos azonban pont Mike egyik tulajdonsága az, ami derékba töri a fiú álmait, mégpedig az, hogy hihetetlenül naiv.

A Suits (Briliáns elmék) Mike útját követi nyomon, ahogy biciklis futárból (mellékkeresetként pedig mások helyett írja meg a Harvard felvételi vizsgáját) ügyvéddé válik. Mindezt azonban siker és csillogás nélkül, nincs váratlan fordulat és sikeres egyetem elvégzése, nincs könnyes nagymama a diplomaosztón, Mike ugyanis ügyvédi diploma nélkül praktizál.

Mégis, hogy jutott el idáig? Véletlen egybeesés folytán, amikor is az illegális üzleteket nem megvető szobatársa Trevor – akinek a hatása miatt ugrott a Harvard is – szamárnak használván barátját megkéri, hogy szállítson le egy aktatáskányi füvet a viszonteladónak. A probléma ott kezdődik, hogy fülest kaptak a hatóságok is és a találkozó helyéül szolgáló hotelt szemmel tartják a rendőrök. Mike persze kiszúrja őket és próbálja valahogy menteni a bőrét.

Így keveredik egy csapatnyi ügyvédbojtár közé, akik meghallgatásra várnak. Az épületben ugyanis a Pearson Hardman ügyvédi iroda frissen vezető partnerrévé előléptetett ügyvédje tart – kényszerből – meghallgatást a cég által előírt „társ” pozícióra. Harvey Specter (Gabriel Macht) nem éppen boldog ettől, mint New York egyik legjobb ügyvédje, természetesen nincs szüksége társra, de nem tud kibújni a feladat alól. Persze azért mindent megtesz a károk minimalizálása érdekében, így meghagyja titkárnőjének, Donnának (Sarah Rafferty), hogy csak a legeszesebbeket engedje be. Mike nem tehetvén mást, beáll a sorba és mikor Donna nekiszegezi a kérdést, miért gondolja úgy, hogy be kéne engednie az ajtón, csak annyit felel, hogy magasról tesz az egészre, épp a rendőrök elől menekül. Ezzel meg is van a beugrója Harvey-hoz. Innentől kezdve a dolgok mennek maguktól, mivel Mike zseni nem tart sokáig lenyűgöznie Harvey-t, aki az ügyvédi karrierjét kockára téve felveszi Mike-ot a segédjének, miközben jól tudja, a fiú a Harvardot sosem látta belülről.

A sorozat két szálon fut: egyrészt végigkövethetjük, hogy nagyjából milyen lehet egy sikeres ügyvédi iroda belülről, milyen lehet egy felső kategóriás ügyvéd élete, milyen problémákkal kell megbirkóznia a Specter-Ross csapatnak. Ezen a szinten már nem utcai gyilkosságokat kísérhetünk figyelemmel, hanem ipari kémkedést és nagy cégek csődtől való megmentését, mégsem jelenthető ki, hogy a cselekmény unalmas lenne. Másrészt ott van az állandó nyomás, hogy Mike-nak semmi keresnivalója alkalmazottként a cég berkein belül és egy ilyen okos fiú önkéntelenül is magára vonja a figyelmet, hisz akarva-akaratlan, de kiemelkedik bojtártársai közül. Elő kell rukkolni belső, Harvardos történetekkel, hogy alátámassza az állítását, ő is járt az egyetemre, bizonyítványt, diplomát kell szereznie, a teljes aktáját létre kell hoznia az adatbázisban. Hiába, ez már a 21. század.

És íme, itt egy rövid, egyperces bemutatófilmecske a sorozatról, kedvcsinálónak: