Németh Erzsébet

Közleménye szerint a következő napokban az ÁSZ több mint tízezer költségvetési szervnek küld felkérő levelet, hogy vegyen részt a felmérésben, de az online kérdőív kitöltésére szeptember 30-áig minden más költségvetési szervnek is lehetősége van.

Az ÁSZ közleménye kiemelte: az integritás-kérdőív kitöltése tovább egyszerűsödött, a kitöltésére szolgáló online felület számos felhasználóbarát funkcióval gazdagodott. Egy augusztusban aláírt együttműködési megállapodás alapján ettől az évtől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is részt vesz az integritásfelmérés lebonyolításában és az eredmények értékelésében.

Az ÁSZ közleménye idézte Németh Erzsébetet, a kutatás vezetőjét, aki szerint a korrupciómegelőzés jegyében 2011-ben útjára indított, egyre több közintézményt érintő integritásfelmérés eredményei bebizonyították, hogy az ÁSZ kezdeményezése sikeres, hatékonyan képes hozzájárulni az integritás alapú szervezeti kultúra elterjesztéséhez és megerősítéséhez a magyar közigazgatásban.

A kérdőív ide kattintva található. Az adatfelvétellel kapcsolatos információk az Integritás Portálon is megjelennek, az adatfelvétel ideje alatt pedig az ÁSZ munkatársai is állnak az intézmények rendelkezésére a 06-1-484-9333-as normál tarifával hívható telefonszámon.

Az integritásfelmérés a közszféra intézményeinek korrupciós kockázatait, valamint a korrupció ellen védelmet biztosító kontrollok kiépítettségét értékeli.