Az OBH elnöke kérdésre válaszolva a Mandinernek elmondta: körülbelül egy órás volt a találkozó az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (a LIBE-bizottság) képviselőivel, melyen a bírósági szervezet igazgatásával kapcsolatos konzultációra került sor.

Elmondta: „vezetőtársaimmal együtt bemutattuk az ügyforgalom alakulását, a bírósági szervezet felépítését, a bíróvá válás folyamatát, a vezetői kinevezési gyakorlatot és az ehhez kapcsolódó normatív hátteret. Politikai nyilatkozatokra ugyanakkor nem a mi feladatunk reagálni, ahogy egyetlen bíróság és bíró sem formálhat politikai véleményt.”

Dr. Senyei György Barna az interjúban egyebek mellett beszélt az Országos Bírói Tanáccsal (OBT) való kapcsolatukról, a korábban jelentős konfliktusforrást jelentő vezetői kinevezésekről és a hatályon kívül helyezések visszaszorítása érdekében tett lépésekről, valamint arról, hogy megítélése szerint jól vették a pandémia okozta akadályokat a hazai bíróságok, amelyek leginkább a távmeghallhatások révén tudták biztosítani a folyamatos munkát.

A teljes interjút ide kattintva olvasható.