Péntekre átlépte a 29 ezret a járvány közvetlen áldozatainak száma Magyarországon (egy kisvárosnyi honfitársunkkal lettünk kevesebben alig egy év elteltével), miután 24 óra alatt újabb 71 ember veszítette életét.

A rendelkezésünkre álló legfrisebb - mintegy háromhetes - adatok szerint addig 800 gyermek maradt árván-félárván, és 522 olyan családról van szó, ahol ez a tragédia bekövetkezett.

Rájuk emlékezünk most lélekben és szívünk minden együtérzésével kívánunk vígasztalást valamennyiüknek.

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Excursus

Olvasóink remélt megértésével kilépünk most néhány szubjektív gondolat erejéig szerkesztőségi-szerkesztői, reánk mért és önként vállalt szűkös, objektív kereteinkből, hogy elmondjuk, ami most kikívánkozik belőlünk.
Bár jól tudjuk abbéli személyes meggyőződésünk alapján, amit a Bibliából merítettünk, hogy "Nyomorúságom idején az Urat keresem; kezem feltartom éjjel szünetlenül; lelkem mégsem akar vigasztalást bevenni" (Zsoltárok könyve 77. rész 3. verse), mert hogy lelkünk bizony háborog minden értelmetlennek felfogott halál láttán. De - ha az emberi logika földhöz ragadt kötelékeitől sikerül megszabadítani magunkat - a bennünk élő, belénk rekesztett örök remény hangjára is figyelhetünk, már akinek ez a "hallás" megadatik: "Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert az Örökkévaló velem van... (Zsoltárok könyve 23. rész 4. verse) - életemben, halálomban.

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

A hazai ügyvédség gyorsreakciója

Olvasóink emlékezetébe idézzük korábbi hírünket a hazai ügyvédtársadalom gyors-reakciójáról, amivel a járvány miatt árván-félárván maradt gyerekek megsegítésére sietett:

A jó hír

Jó hír, hogy közben tovább csökkent a kórházban ápolt fertőzöttek száma és a 16-18 évesek kampányszerű, a Pfizer-BionTech vakcinájának oltásával sikerült felgyorsítani az oltási ütemet.