Pusztai Imre 1949. szeptember 8-án Gyulán látta meg a napvilágot, 7. gyermekként a családban. A Szegedi József Attila Tudományegyetemen szerzett diplomát 1974-ben és kezdetben jogtanácsosként dolgozott.

1974. október 1-től a Keszthelyi Ügyvédi Munkaközösségben ügyvédjelölt, majd 1977. augusztus 1-től 2020. december végén bekövetkezett haláláig ügyvéd. Keszthelyen ismerte meg feleségét Zsuzsannát, akivel 1976-ban házasodott és két lányuk született.

Amikor Keszthelyre került a Közösségben Dr. Bodnár János, Dr. Keresztury József, Dr. Pintér István, Dr. Simon Ferenc, Dr. Szenes Sándor és Dr. Széll Irén fogadta.

Több cikluson keresztül a Keszthelyi Ügyvédi Munkaközösség vezető helyettese, majd a Zala Megyei Ügyvédi Kamara elnökhelyettese. Több, mint egy évtizeden át a Keszthelyi Választási Bizottság tagja, majd elnöke.

Ő volt a leghosszabb időn keresztül ügyvédjelölt illetve ügyvéd a keszthelyi ügyvédség történetében. A legönzetlenebbül helyettesítette bármelyik kollégáját, ha felkérték.

Egyéni stílusa, kifejezés módja, választékos megfogalmazása belénk ívódott mindörökre.

Szerethető, becézhető ember volt. Hosszas betegség után 2020. december végén érte a halál. A férfiak között ő volt az utolsó „nagy öreg” keszthelyi ügyvéd, aki méltó példaképként szolgálhat a mai generációnak.

Halálával szegényebb lett a magyar, a zalai, a keszthelyi ügyvédi kar a Máltai Szeretet Szolgálat és a Helikon Kórus.

Gyászolja, felesége, két gyermeke, 3 unokája és a zalai ügyvéd társadalom.

Fekete zászló leng a Kastély utca 9. emeleti irodája alatt.

Temetése 2021. január 15-én pénteken 14.30-kor lesz a Keszthelyi Szent Miklós temetőben.

Emlékt megőrizzük.

Dr. Iglódi Endre, Keszthely