Dr. Tóth Tamás

A szervezet országos parancsnoka, dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy január 27-én értékelte az elmúlt év szakmai tevékenységét. Az esemény elöljárója dr. Papp Károly r. altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója volt. Az értekezleten részt vettek a társ rendvédelmi és fegyveres szervek parancsnokai, az együttműködő szervezetek vezetői, és az értekezletre berendelt vezetői állomány – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Mint írták: 2019. február 22-én az elmúlt évek legjelentősebb fejlesztésének eredményeként hazánk legújabb börtöne megnyitotta kapuit. Ezen kívül a tavalyi évben kezdődött el Berettyóújfaluban a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központjának kivitelezése is, amelynek átadása az idei év végén fog megtörténni.

A férőhelybővítés mellett a szervezet kiemelten kezelte az elítéltek foglalkoztatásának kérdését is: a hazai börtönökben minden munkaképes fogvatartott dolgozott, vagy oktatásban és képzésben vett részt 2019-ben.

A fejlesztések terén is történtek előrelépések, melynek során elsődleges szempont volt a személyi állomány biztonságát, védelmét elősegítő, továbbá a munkavégzésükhöz szükséges eszközök beszerzése. A fejlesztés során megújultak többek között az elektronikus megfigyelési eszközök, a csomag- és fémkereső eszközök, a külső védelmi vonalak, a hírösszeköttetést biztosító eszközök, továbbá a biztonsági rendszer egységes felügyeleti szoftvere is. 2019-ben tovább folytatódtak a hazai büntetés-végrehajtási intézetek energiagazdálkodási beruházásai, de a szervezet üzembe állított 18 új szolgálati gépjárművet is.

Ezt követően dr. Papp Károly r. altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója értékelte a szervezet 2019-es munkáját, majd meghatározta az idei év feladatait is – írták.

Címfoto: 2019. május 22. Ünnepélyes alapkőletétellel kezdődött és immár a kivitelezési fázisba lépett a büntetés-végrehajtás legújabb fejlesztése a Bv. Egészségügyi Központ megépítését szolgáló beruházás Berettyóújfaluban. A büntetés-végrehajtás új, 8167 négyzetméter területű egészségügyi intézménye Berettyóújfalu város határában, egy 14.062 négyzetméteres telken fog megépülni, több mint 9 milliárd forintból. Berettyó Rádió