OBH-közlemény

Hatályon kívül helyezte a Győri Törvényszék a Vasvári Csaba által az OBH elnöke ellen indított perben hozott elsőfokú ítéletet és a pert megszüntette. A döntés jogerős.

Dr. Vasvári Csaba - az OBH hivatalos közleménye értelmezésében - azért fordult munkaügyi bírósághoz, mert sérelmesnek tartotta, hogy nem nevezték ki az általa megpályázott bírói álláshelyre. Határozatában a másodfokú bíróság az OBH álláspontjával egyezően megállapította, hogy az OBH elnökét elmarasztaló elsőfokú ítélet megalapozatlan volt és a pert már elsőfokon meg kellett volna szüntetni. Ez már a második per, amit dr. Vasvári Csaba elveszített a sikertelen pályázata kapcsán.

A mai döntéssel egy hosszú, és a sajnálatos sajtóvisszhangja miatt a bíróságok tekintélyének csorbítására alkalmas vita zárult le megnyugtató módon. Magyarország bíráinak kiválasztása törvényesen és szakmai szempontok alapján történik.

Sajtóelemzések

Nincs perbeli jogképessége, így nem is perelhető az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, mondta ki másodfokon a Győri Törvényszék, amely hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet és megszüntette a dr. Handó Tünde és társai ellen dr. Vasvári Csaba által indított pert - vázolja fel saját nézőpontjából a helyzetet az index.hu.

Erről a Népszava tudósított, felidézve azt is, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) csoportvezető bírája azért indított munkaügyi pert az OBH elnöke és a dr. Vasvári Csaba szerint neki asszisztáló Fővárosi Ítélőtábla elnöke ellen még 2017-ben, mert két alkalommal is hiába pályázott a fővárosi ítélőtábla bírói posztjaira, s végzett az aspiránsok közül első helyen, a pályázatokat lényegében indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánították. Dr. Handó Tünde maga "cáfolta" ezt, amikor Vasvári pályázataival párhuzamosan is kiírt álláspályázatokat, illetve vidékről rendelt ki bírókat a táblára....

A teljes cikk ide kattintva olvasható.