„Nagy megtiszteltetés a számomra, hogy az AIJA több mint ötven éves történetében én lehetek az Egyesület első elnöke, aki a kelet-közép- európai régióból származik.” – nyilatkozta dr. Görgényi Orsolya. "Hiszek benne, hogy az AIJA tagsága és működése, a szakmai kapcsolatok és barátságok, amik a szervezeten keresztül köttetnek, hozzájárulnak ahhoz, hogy jobbá tegyük a világot. Napjaink fiatal jogászai közül sokan lesznek a jövő vezetői. Mind egyénileg, mind az AIJA tagjaiként nélkülözhetetlen szerepet játszanak az etikus üzleti kultúra formálásában, valamint a független ügyvédi hivatásgyakorlás és az alapvető emberi jogok védelmében világszerte. A következő egy év során az egyesület négy kontinensen, közel 20 rendezvény keretében igyekszik növelni befolyását, nemzetközi hírnevét és tagságát."

A Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesülete (AIJA)

Az 1962-ben alapított AIJA a 45 év alatti ügyvédek, jogtanácsosok, és jogászok egyetlen globális szervezete. Fő céljuk a fiatal jogászok határokon átnyúló együttműködésének és továbbképzésének támogatása, illetve azon értékek védelme, amelyek elengedhetetlenek az igazság és a jog érvényesítésében. Jelenleg a szervezetnek közel 90 országból körülbelül 4000 fiatal jogász illetve 50 szakmai szervezet a tagja. Az AIJA szemináriumok, jogi tanfolyamok és konferenciák széles skálájával segíti a szakmai párbeszédet és barátságot a fiatal, karrierjüket építő jogászok között szerte a világban.

Görgényi Orsolya

2002-ben szakvizsgázott, és az ELTE-ÁJK befejezése óta a Szecskay Ügyvédi Iroda munkatársa, 2007 óta partnere. Orsolya szakterületei a határokon átnyúló M&A tranzakciók és kockázati tőke ügyletek, a társasági és kereskedelmi-, valamint a munkajog, és az ezekhez kapcsolódó adójogi kérdések. 2005-ben szervezetfejlesztő-szupervizor diplomát is szerzett és azóta mediátorként is tevékenykedik. Folyékonyan beszél angolul és németül, társalgási szinten spanyolul és franciául.

(Címfoto: PanPress)