A Magyar Állami Operaház a Budapesti Ügyvédi Kamarával kötött megegyezése értelmében a Paragrafus napján (Jogos Operaélmény) 2015. október 21.-én 20%-os kedvezményt ad.

Jegyár kategóriák az Erkel Színházban 3600 Ft- 500 Ft.

További előadások

2015.10.03. Őrült tánc!

A műsor világhírű kortárs koreográfusok műveiből ad ízelítőt a Magyar Nemzeti Balett előadásában. Műsor: Robert North - Bob Downes: Trójai játékok - hősökkel / Trójai játékok - amazonokkal (különböző napokon); Jiří Kylián - Wolfgang Amadeus Mozart: Petite Mort, Jiří Kylián - Wolfgang Amadeus Mozart: Hat tánc, Johan Inger - Maurice Ravel - Arvo Pärt: Walking Mad (magyarországi bemutató). Az előadások időpontjai: 2015. szeptember 24., 19 óra, szeptember 27., 19 óra, október 3., 19 óra és október 4., 19 óra. Az előadások időtartama: 2 óra 15 perc, 2 szünettel.

A Magyar Nemzeti Balett nagy sikerű modern balett-estjének részlete. Erkel Színház, 2013. május-június.

2015.11.19. Kacsóh: János vitéz

2015.12.17. Mozart: Don Giovanni

2016.01.15. Puccini: Turandot

2016.02.05: Fehér, fekete

2016.03.31. Parasztbecsület/Bajazzók

2016.04.22. Weber: A bűvös vadász

2016.05.25. Bernstein: West Side Story

2016.06.22. Verdi: Rigoletto

Hangoló

A 45 perces Hangoló sorozat, amely az évad összes premierjének napján ingyenesen látogatható az Opera Székely Bertalan-termében vagy Nagybüféjében, illetve az Erkel Színház nagybüféjében egy órával az aktuális opera-vagy balett bemutató kezdete előtt.

„Last Minute” ajánlat

Alkalmanként „Last Minute” árak az Operaházba és az Erkel Színházba.

Shakespeare Bál

2016. február 6-án lesz a következő operaházi bál "Shakespeare Bál" néven. Az elnevezéssel az Opera William Shakespeare halálának 400. évfordulóján az angol költőóriás emléke előtt tiszteleg: az új évadhoz az angol reneszánsz dráma legnagyobb alakjának világából merít az Operaház inspirációt. Ahogy az elmúlt években a sport, majd a tudomány, most a kereskedők az a vendégszféra, amelynek legjelentősebb hazai személyiségeit invitálja az Ybl-palotába művészvendégeik és az Opera támogatói köre mellett. A magas minőség, a változatos programok, az elegancia, a hagyományok és a különlegesség azok a vezérelvek, melyek a bál szervezését ezúttal is irányítják. A termekben különféle zene szól a klasszikustól a funky és rockabilly dallamokig, a bál sztárvendége a nemzetközi zenei élet legendás alakja, Plácido Domingo, aki először énekel az Operaház színpadán.

* * * * * * * * * * * * * * * *

Jegyek igényelhetők a jegy@opera.hu e-mail címen, BÜK megjegyzéssel. A megrendelést visszaigazoló e-mailben véglegesítik. A jegyek kiadása a rendelések beérkezésének sorrendjében történik. A jegyek átvehetők az Operaház minden jegyértékesítő pontján. A kényelmesebb kiszolgálás érdekében a jegyeket az előadást megelőző nap 17 óráig javaslott átvenni. Az Erkel Színháznál (1087 Budapest, II. János Pál pápa tér 30.) a parkolás 18 óra után ingyenes, megközelíthető M4-es metróval (II. János Pál pápa tér megálló).

* * * * * * * * * * * * * * * *

A múlt heti Carmen előadásról ezt írta a BÜK elektonikus Hírlevelében egy jótollú ügyvéd: "Noha általában nem kedvelem a klasszikus művek kín-keservvel kiagyalt modernkedő rendezéseit, mindig bízom abban, hogy a zenét azért még a rendezők se tudják lerontani. Bellini a kutyaütő rendező kezében is Bellini marad (vö. a pár évvel ezelőtti [azonosító információ BÜK védelmi okból törölve] Norma-előadását, ahol a britanniai római legionáriusok a Csillagok háborúja ihlette fénykardokkal, azaz neoncsövekkel a kezükben jelentek meg). Bizet zenéje akkor is frenetikus, ha a dohánygyári munkáslányok 2015-ben pom-pomos amerikai csírlídereknek vannak álcázva. A színpadképek azonban - a jelmezektől és a rendezéstől eltérően - remekbeszabottak voltak, a zene és az előadás pedig elsőrangú. Elég volt becsukni a szememet és máris minden rendben volt, mivel az Erkel akusztikája most még jobb, mint korábban."

* * * * * * * * * * * * * * * *

Jubilálj az Erkelben!

Az Erkel Színház Közép-Európa legnagyobb ültetett nézőterű színháza – alkalmas arra is, hogy egy-egy komoly létszámú intézmény, iskola, közösség megünnepelje kiemelkedő évfordulóit az Opera soros előadásához kötve. Az akár zártkörűvé tett opera- vagy balettprodukció előtt rövid ünnepi beszéd, kitüntetés történjen, megemlékezés hangozzon el, esetleg rövidfilmet vetítsünk a hatalmas operafóliára. Az Erkel hatalmas belső tereivel (előcsarnok, emeleti foyer) alkalmas az előadás előtti, a szünetekben vagy a program végeztével tartott fogadásokra, második emeleti Bernáth Aurél-terme pedig VIP-szekció elhelyezését teszi lehetővé, remek kilátással a foyer-ra és a két nagy Bernáth-szekkóra. A jegyek ára csoportos rendelés esetén kedvezményes, teljes előadás megvásárlásakor egyedi lehet.