Nem rendelkeztek ekkora lobbierővel a jegyzők, akik öt évvel később lettek nevesítve a törvényben és csak most csillant fel számukra a remény, hogy megszabadulhatnak a felügyelettel járó kötelezettségektől, melyekre sosem vágytak. Már csak azért sem, mert a legtöbb önkormányzatnál sem szakmailag, sem létszám tekintetében sem voltak erre felkészülve – írja a tht.hu.

A lakóközösségek sem nagyon elégedettek az általuk elvégzett munkával, igaz ebben az is közrejátszik, hogy az ügyek többsége, amivel a tulajdonosok a jegyzőkhöz fordultak nem tartozott a hatáskörükbe, így vissza is pattant róluk.

Nagy energiákat már nem is kell mozgósítaniuk annak érdekében, hogy megfeleljenek a hozzájuk fordulók igényeinek, mert a jogi személyek nyilvántartásáról és a nyilvántartási eljárásról szóló törvény alapján a társasházak is jogi személlyé válnak.

Az, hogy az ügyészség és a jegyzők után ki és milyen módon látja el a társasházak törvényességi felügyeletét, az kiderül a Közös Képviselők Napja és Társasházi Expón szeptember 23-án.

A program és a jelentkezés ide kattintva érhető el.