Gollamnak nevezte a török elnököt, beperelték

Egy orvosnak volt mersze, és Gollamhoz a Gyűrűk Ura antihőséhez (képünkön) hasonlította Recep Tayyip Erdogan török elnököt. Legott beperelték. Ügyvédje, dr. Hicran Danisman most szakértői bizottságot követel, hogy eldöntsék: Gollam jó vagy rossz.

Dr. Bilgin Ciftci orvos a New York Times szerint akár két év börtönt is kaphat, amiért a közösségi médiában egy osztott képre montírozta Erdogant és A Gyűrűk Ura (anti)hősét.

Ügyvédje a per során oda jutott. hogy feltette a kérdést, vajon Gollam mesefigura tényleg negatív karakter-e. Felkérte a bírót, alakítson egy szakértői bizottságot filmes szakemberekből és pszichológusokból, és ők döntsék el, Gollam jó-e vagy rossz.

A tárgyalást az AP híradása szerint jövő februárra halasztották.
Az orosz elnökről mintázták volna Dobbyt?

Vlagyimir Putyin védelmében 2003-ban, a brit The Guardian szerint egy csapat ügyvéd azért tervezte beperelni a Warner Bros stúdiót, mert a Harry Potter és a Titkok Kamrája című film egyik animált főszereplőke, Dobby nagyon hasonlít az orosz elnökre.

Egy netes szavazáson a voksolóknak pedig csak 54 százaléka vélekedett úgy, hogy Putyin és a házimanó valaha testvérek voltak...

Címfoto: newsfirst.lk