A vírusjárvány felgyorsította azokat a technológiai, informatikai fejlesztési folyamatokat, amelyek közvetlenül érintik az igazságzolgáltatástb és a közigazgatást - írta dr. Gulyás Gergely miniszternek címzett levelében dr. Bánáti János, a MÜK elnöke, amint azt a MÜK elektronikus körlevele közzé tette.

A fejlesztésekkel való lépéstartás nagy anyagi és szakmai-fejlesztési terheket ró az ügyvédségre. Ilyen körülmények között - hangsúlyozza a MÜK elnöke - kiemelkedő jelentősége van azoknak a pályázatoknak, amelyek lehetőséget nyújtanának ahhoz, hogy ezekhez a fejlesztésekhez az ügyvédi irodák is támogatást kaphassanak. "A következő hét éves uniós ciklus pályázataihoz való hozzáférés lehetősége karunk számára alapvető fontosságú" - írta a MÜK elnöke.

A VINOP-1.2.2-21 pályázati felhívási tervezetből azonban az ügyvédi irodák kimaradnának. Levelében a MÜK elnöke azt kérte, hogy a kormány a tervezetet "egészítse ki és szabályozással tegye lehetővé, hogy erre a pályázatra ügyvédi irodák is jelentkezhessenek, hasonlóan ahhoz, amint erre a már lezárt ciklusban is lehetőséget kaptunk".

A levél teljes egészében ide kattintva olvasható.